Nieuws

Elburger SC bindt de strijd aan tegen Hulshorst

Na vier weken staat er a.s. zaterdag eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma voor Elburger Sportclub. Op het Burgem. Bode Sportpark zijn blauw-witten op de tiende competitiedag de gastheer van v.v. Hulshorst uit de gelijknamige plaats. De historie tussen beide clubs beperkt zich slechts tot één seizoen: 2008/2009. Beide wedstrijden werden toen door de Elburgers gewonnen; in Hulshorst werd het 6-1 en de return eindigde in een 4-2 zege.

Van de toenmalige selectie van Elburger SC maken momenteel alleen Bert-Jan Kragt, Mathijs Frik, Marwin Visscher en Mark J. nog deel uit van de huidige spelersgroep.
De ploeg van trainer Peter Wiesenekker pendelde de laatste seizoenen tussen de 3e en 4e klasse en de beste prestatie die men bereikte was afgelopen voetbaljaar door als zevende te eindigen in de 3e klasse.

Door twee achtereenvolgende overwinningen bezet Hulshorst momenteel de achtste plaats met de 13 punten. Met name de 2-0 overwinning, twee weken terug op VSCO ’61, mag verrassend worden genoemd en bij de recente zege op Otterlo (2-1) zullen de Elburgers zich nog wel eens achter de oren hebben gekrabd. Twee weken terug ging de ploeg van Remon van Schoonhoven tegen deze ploeg n.l. lelijk de boot in.

Het geschonden blazoen werd afgelopen zaterdag echter behoorlijk opgepoetst na de fraaie 3-0 zege op EFC ’58 in Ermelo, waarbij met name de strijdlust voorbeeldig was.
Hopelijk krijgt deze overwinning in de komende ontmoeting een goed vervolg en bij een eventuele overwinning komt de subtop zowaar in zicht.

De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter de heer R.J. Nijenhuis.

Laatste nieuws