Nieuws

Elburger Sportclub klimt omhoog uit dal(letje)

Na de tweede achtereenvolgende zege lijkt Elburger Sportclub zich langzaam uit het dal(letje) omhoog te werken. In een boeiende en meeslepende wedstrijd tegen Hulshorst zegevierde de ploeg van Remon van Schoonhoven met 3-1. De tweede overwinning op vertrouwde bodem pas overigens, nadat op de openingsdag van dit seizoen het bezoekende Teuge met een nederlaag naar huis was gestuurd.

De Elburgers hebben de drie punten zeker niet zomaar in de schoot geworpen gekregen van een pittige tegenstander. Pas in de slotminuten van de extra tijd was het Mark J. zijn uitstekende optreden deze middag wist te bekronen met de verlossende derde treffer.
In de openingsfase kreeg de thuisclub direct al een fraaie kans, maar de kopbal van Wim de Vries werd door doelman Thijs Menges gepareerd. Hierna ontspon zich een aantrekkelijke duel, waarbij de twee opponenten elkaar geen duimbreed toegaven.Na ruim een kwartier spelen kwam Elburger SC op voorsprong. Na een schot van Ramon Flokstra was het De Vries die in rebound doel trof. Enkele minuten later had de stand al weer gelijk kunnen zijn, maar met een uiterste krachtsinspanning tikte de iets te ver voor zijn doel staande doelman Kevin Struik de bal over het doel. Toch kwam Hulshorst na ruim een half uur spelen op gelijke hoogte. Een terecht toegekende strafschop werd, na een onnodige overtreding van één der verdedigers, feilloos door Ruben Bets verzilverd.
Nog voor de hervatting kwamen de blauw-witten op nieuw aan de leiding. Uit een hoekschop van Björn van de Wetering tikte De Vries tenslotte de bal achter doelman Menges.
De tweede helft, die alle kanten op kon, kende maar weinig saaie momenten waarbij de thuisclub op zoek ging naar een ruimere voorsprong, terwijl Hulshorst alles in het werk stelde om de stand te egaliseren.
De Elburgers waren hierbij het dichtst bij succes, maar het ontbrak hen aan de finishing touch, terwijl Hulshorst aan de andere kant steeds weer stuitte op de hechte Elburger-defensie en bovendien kennis maakte met de niet geringe talenten van de jonge doelman Struik.
In de extra tijd zorgde Mark met zijn beslissende doelpunt tenslotte voor grote vreugde en opluchting in de blauw-witte gelederen.

Laatste nieuws