Nieuws

Elburger SC op bezoek bij Rood-Wit ´58 (Putten)

Na een weekend, waarin naast een zeer bescheiden inhaal-programma ook de 2e knock-out ronde om de KNVB-districtsbeker werd afgewerkt, wordt a.s. de competitie hervat. Elburger Sportclub gaat op bezoek bij Rood-Wit ´58 te Putten. Deze ploeg werd afgelopen voetbaljaar kampioen en maakt derhalve haar debuut in deze klasse. Met een puntentotaal van 70 bleef men de concurrentie ver voor terwijl ook de doelcijfers (107-39) indrukwekkend te noemen waren. Na tien competitiewedstrijden heeft de kleinere broer van SDC Putten inmiddels gemerkt dat het een treetje hoger wat minder gemakkelijk gaat.

Met twee overwinningen en evenveel gelijke spelen bezet Rood-Wit momenteel de voorlaatste plaats met acht punten. Eerdere ontmoetingen tussen de twee opponenten zijn op de vingers van één hand te tellen. Sterker nog; slechts eenmaal eerder trof men elkaar in competitieverband in het seizoen 2005-2006. De Elburgers wonnen toen beide duels; in Putten werd het 1-5 en de thuiswedstrijd eindigde in een minder overtuigende 3-2 zege. Overigens degradeerde Rood-Wit dat voetbaljaar naar de 4e klasse, waarna het dus negen jaar later weer terugkeerde naar de huidige klasse.

Na twee achtereenvolgende overwinningen krijgt Elburger Sportclub de sub-top (weer) in zicht en eigenlijk moet gezien de status van de blauw-witten een top-vijf notering mogelijk zijn. De opwaartse lijn zal dan in Putten wel een goed vervolg moeten krijgen.

De wedstrijd op sportpark De Eendracht aan de Batosweg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer M. Schuhmacher.

Laatste nieuws