Nieuws

Overwinning met glans voor Vrouwen 1 ESC

Gisteren stond er een wedstrijd op het programma tegen VV Berkum Vr 2. Na de nederlaag van vorige week, ondanks een uitstekende wedstrijd, gaf toch wel enorm veel vertrouwen voor deze wedstrijd. Nadat we kennis gemaakt hadden met de pupil van de week Luna Bonestroo, die haar voetbalminuten maakt bij de F6M, mochten de volgende dames het gaan doen: Susan ten Have, Marloes ten Have, Marinca Esselink, Kristel ten Have, Susan Buiten, Melissa Nap, Noraly Kragt, Lisanne Huisman, Deli v/d Graaf, Linda Doppenberg, Sharona Straatman, reserve: Julia Hofman, Daniek Luhrman, Christel Knul.

We begonnen zeer voortvarend en de dames lieten vanaf het begin zien wat de bedoeling was vandaag. Met bij vlagen zeer goed positiespel volgde de ene aanval na de andere. Maar het duurde een poosje voordat de bal dan toch uiteindelijk in het netje viel. Het was na een schitterende aanval over onze rechterkant, dat Deli v/d Graaf met een schitterende voorzet Lisanne Huisman wist te bereiken. Lisanne bedacht zich geen moment en schoot de dik verdiende 1-0 voorsprong tegen de touwen.

Hierna was het zaak om zo snel mogelijk de 2-0 te gaan scoren, maar dit gebeurde niet. De ene na de andere mogelijkheid werd in de eerste helft zeer vakkundig om zeep geholpen. En ondanks dat wij veruit de betere ploeg waren, kwam Berkum toch iets meer in de wedstrijd. Met name hun aanvoerster was zeker een uitstekende voetbalster. Susan Buiten was de afgelopen week ziek geweest, hierdoor kwam ze wat adem te kort en vroeg om een wissel. Hiervoor kwam Christel Knul binnen de lijnen.

Maar doordat wij niet goed genoeg de bal uitverdedigde, kwam de bal uiteindelijk bij de spits van Berkum voor de voeten en deze schoof de bal heel rustig in het doel. Hierdoor werd de stand dus 1-1, maar ons team is mentaal enorm gegroeid en met deze tegenslag werd goed omgesprongen. De dames van Elburg lieten zich dit niet welgevallen en gingen op zoek naar de voorsprong. Het was wederom via de rechterkant dat we de aanval opzochten en met een assist van Melissa Nap, was het wederom Lisanne Huisman die de voorsprong binnen wist te werken in de korte hoek.

Dit betekende dus dat we met een 2-1 voorsprong de rust in gingen. In de rust kwam Linda Doppenberg van het veld en werd Julia Hofman binnen de lijnen gebracht. Wel werd aangegeven om vooral dichtbij elkaar te blijven spelen en het middenveld goed bezet te houden. Bij vlagen leek het wel dat we met 5 spitsen speelden. De 2de helft gingen we vol vuur weer het veld op. En het kansenfestijn ging ook gewoon door, want de kansen werden net als in de 1ste helft veelvuldig om zeep geholpen.

En bijna trad weer de oude voetbalwet in werking, dat als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Maar gelukkig was Susan ten Have op tijd uit haar doel en schoot de bal keihard tegen de tegenstandster aan. Gelukkig verdween de bal aan de goede kant van de paal naast het doel. Na 20 minuten kwam Sharona Straatman van het veld en ging Melissa Nap naar de linksbuiten toe en werd Linda Doppenberg op rechtshalf geposteerd.

En opeens ging het hard, want het was Marinca Esselink die de bal op Melissa Nap speelde en zij ging goed door en schoot de 3-1 tegen de touwen. De 4-1 kwam wederom op naam van Melissa Nap na goed doorzetten van Julia Hofman. En toen was het de beurt aan Julia Hofman, die na lang blessureleed eindelijk weer het net wist te vinden. De 5-1 kwam namelijk op naam van Julia Hofman op aangeven van Noraly Kragt.
En de 6-1 kwam ook op naam van Julia Hofman, ditmaal was het Melissa Nap die zeer onzelfzuchtig was en de bal opzij legde op Julia. Dat het uiteindelijk nog 6-2 werd, was puur voor de statistieken. Het hele team verdiend wederom een groot compliment, want er werd bij vlagen echt weer uitstekend gespeeld.

Het enige punt van kritiek is, dat we ook tijdens een groot overwicht, wel vanuit onze positie/organisatie te blijven voetballen. En als we 80% van onze kansen hadden benut, dan waren we in de dubbele cijfers beland. Maar uiteraard kunnen we dik tevreden zijn op de laatste 4 wedstrijden, waarin we 7 punten hebben behaald. Volgende week spelen we de derby thuis tegen DSV VR 1 om 12 uur. Uiteraard hopen we weer vele supporters te mogen begroeten op het Burgemeester Bode Sportpark.

Laatste nieuws