Nieuws

Kan Elburger SC zich revancheren tegen Zwart-Wit´63?

Nog twee competitierondes voor de winterstop en de eerste helft van het voetbalseizoen 2015-´16 zit er al weer op. In de 3e klasse B gaat gemeentegenoot DSV 61, met een ruime voorsprong op de concurrentie, aan de leiding en mag zich `Herbstmeister` noemen terwijl hekkensluiter Vierhouten ´82 vanaf dag één nog steeds puntloos is. Op de plaatsen zes tot en met dertien bivakkeren een achttal ploegen die in krachtsverschil niet veel voor elkaar onder doen. Twee van die ploegen, n.l. Elburger Sportclub en Zwart-Wit ´63 (Harderwijk) ontmoeten elkaar a.s. zaterdag op het Burgem. Bode Sportpark.

In er loop der jaren kwamen de twee opponenten elkaar regelmatig tegen. De laatste keer was dat in het seizoen 2012-’13. Elburger Sportclub won toen beide wedstrijden; in Harderwijk werd het 2-1 en thuis viel de zege wat ruimer uit: 3-0.

In de huidige competitie vervullen beide ploegen tot nu toe een anonieme rol. Misschien had men zich in Harderwijker voetbalkringen bij het begin van het seizoen wat meer van de hoofdmacht voorgesteld, maar staat de teller voorlopig nog (maar) op twaalf. Van Elburger Sportclub werden in elk geval geen wonderen verwacht, maar men was wèl van mening dat een plaatsje in de top-vijf tot de mogelijkheden moest behoren. Na twee achtereenvolgende overwinningen leken de blauw-witten de goede weg te zijn ingeslagen maar het teleurstellende verlies in de recente wedstrijd tegen Rood Wit ’58 betekende een flinke streep door de rekening.

Zwart-Wit daarentegen behaalde in de thuiswedstrijd tegen Otterlo wèl de volle winst. De achterstand op Elburger Sportclub is hierdoor teruggebracht tot twee punten, waardoor de Harderwijkers bij een overwinning de blauw-witten met één punt voorsprong zelfs zullen passeren !

De nederlaag in Putten moet de ploeg van Remon van Schoonhoven zeker aan het denken hebben gezet. De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop is dan ook een uitgelezen mogelijkheid zich te revancheren om zodoende de supporters een nog aangenamere sinterklaasavond te bezorgen.

De ontmoeting in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Steve Oosterkamp uit Dalfsen.

Laatste nieuws