Nieuws

Elburger SC niet verder dan 1-1 puntendeling

Elburger Sportclub is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Zwart-Wit ´63 uit Harderwijk winnend af te sluiten. Na negentig minuten stond er uiteindelijk een 1-1 gelijke stand op het scorebord; een uitslag waarmee beide ploegen zich wel konden verenigen.

De harde wind speelde deze middag danig parten, wat het niveau van de wedstrijd niet ten goede kwam. De Harderwijkers, die overigens beter met de omstandigheden omgingen, lieten een goede indruk achter, moesten wel toezien dat Elburger Sportclub in de eerste helft de betere kansen kreeg en een voorspong niet zou hebben misstaan. Aan de andere kant werd de jonge doelman Kevin Struik evenwel enkele malen getest op zijn niet geringe kwaliteiten. De mooiste kans voor de thuisclub was weggelegd voor Ramon Flokstra die vrij voor doelman David Houtman helaas over schoot.

Na de hervatting kwam Zwart Wit beter uit de startblokken maar succes leverde dit vooralsnog nog niet op. Na ongeveer vijftien minutenspelen kwamen de gasten toch onverwachts aan de leiding doordat Fabian van Panhuis even aan de aandacht van de verdediging ontsnapte en doelman Struik vanaf de rechterkant met een snoeihard schot kansloos liet.

De thuisclub ging echter niet bij de pakken neerzitten, maar moest uitermate op haar hoede blijven om niet op nog een grotere achterstand te worden gezet. Door een dubbele wissel aan de zijde van de Elburgers kwam er met name vanaf de vleugels meer dreiging. Halverwege de tweede helft mochten de blauw-witten dan ook de gelijkmaker begroeten nadat Wim de Vries uit een hoekschop raakt wist te koppen. Aangemoedigd door het publiek ging de thuisclub op zoek naar meer en door een pittige overtreding van één der Elburgers, die terecht met een gele kaart werd bestraft, raakten de gemoederen zelf even verhit. In deze verder sportieve wedstrijd liep het ontstane opstootje overigens met een sisser af.

In de resterende tijd bleven beide ploegen knokken voor een beter resultaat, maar in de score kwam geen wijziging meer.

Laatste nieuws