Nieuws

ESC E1 kampioen na stormachtige wedstrijd

Waren we vorige week nog getuige van de beste wedstrijd van E1 tegen DOS Kampen, de directe concurrent in de eerste klasse. Vandaag moest het gaan gebeuren in een uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen. Omdat de velden bij Go Ahead bekend staan als problematisch als het wat minder weer wordt hebben we in overleg kunnen regelen dat we de inhaalwedstrijd voor het kampioenschap in Elburg konden voetballen.

image1

Helaas stond er enorm veel wind dwars over het veld waardoor de hoop op een herhaling van de wedstrijd van vorige week niet realistisch was. De wind had simpelweg te veel invloed op het spel. De boodschap was duidelijk, laag en hard over de grond inspelen en hoge ballen proberen te vermijden. Ondanks de wind was het publiek massaal toegestroomd om getuige te zijn van deze wedstrijd.

De aftrap van Go Ahead werd heel snel door ESC veroverd en binnen een minuut stond ESC al voor. Tristan stond aan het eind van een mooie combinatie en rondde heel mooi af. Hierna probeerde Go Ahead van hun eigen doel af te gaan voetballen. Dit lukte helaas niet ondanks dat ze de wind schuin achter hadden. Uit twee lange uittrappen kreeg Go Ahead twee mogelijkheden die allebei hoog over het doel gingen. Vlak voor rust haalde Mats van afstand verwoestend uit en zette hij de ruststand van 2-0 op het scorebord.

Na de rust kreeg ESC de wind schuin achter. Dit was niet altijd een voordeel, met name in de afronding rolt de bal nog al eens te ver weg. Toch scoorde Jordi uit een combinatie de 3-0. Daarna wist Go Ahead nog wel wat speldeprikjes uit te delen en moest Mart nog een paar keer in actie komen. Mats, Tristan, Mats en Dylano zetten de stand op 7-0 vlak voor het eind wist Go Ahead nog een eretreffer te scoren. Met een eindstand van 7-1 was E1 verdiend kampioen in de eerste klasse.

Na de wedstrijd zijn de mannen gehuldigd met de schaal, een medaille en uiteraard de gebruikelijke patat.

Met 60 gescoorde doelpunten voor en 19 doelpunten tegen zijn we het meest scorende team en tegelijkertijd het team met de minste tegendoelpunten in onze klasse. Best wel iets om trots op te zijn. De ontwikkeling op het gebied van het voetbal is echt heel groot te noemen. Al met al ben ik als trainer trots op wat Mart, Mats, Yannick, Dylano, Nick, Sam, Levi, Jordi en Tristan dit seizoen bereikt hebben.

Ik wil de bijna altijd massaal aanwezige ouders, supporters bedanken voor hun steun tijdens de eerste seizoenshelft. Nu op naar het tweede deel in de hoofdklasse.

Laatste nieuws