Nieuws

Eerste nederlaag ElburgerSC Onder 12

Na 2 knappe en meer dan verdiende overwinningen van het Onder 12 beloftenteam tegen Zwart-Wit en OWIOS moest er maandagavond weer een uitwedstrijd gevoetbald worden tegen Hatto Heim.

De spelers die het tegen hun Hattemse leeftijdsgenoten moesten op gaan nemen waren: Finn, Jarralt, Merijn, Maxwell, Dani, Marc en Efe uit D1. Tristan, Levi, Jordi, Mats, Dylano uit E1 en Jelte uit E2. Kortom met een selectie die voor de helft uit E-pupillen bestaat werd de strijd aangegaan tegen een tegenstander die uit vooral D-pupillen bestond, aangevuld met 2 E-pupillen. Dus een uitdaging op zich.

Op het langzaam mistiger wordende veld mochten de Elburgers aftrappen en werd meteen de druk naar voren gezet. Dit resulteerde binnen 5 minuten in een dot van een kans en een corner die er bijna in ging. Na dit openingsoffensief begon Hatto Heim meer aan te dringen en bleken ze net wat feller en fanatieker. Het leek wel of een deel van ESC de pepernoten nog in de benen had zitten.

Qua effectiviteit was Hatto Heim net wat scherper en 3 verdedigende foutjes van ESC werden afgestraft met even zoveel doelpunten. De jongens gingen aan de thee met een terechte voorsprong voor Hatto Heim.

In de tweede helft zagen we een iets feller Elburg, wat resulteerde in wat kansjes voor de blauwwitten en het voorkomen van gevaarlijke mogelijkheden van Hatto Heim. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Halverwege de tweede helft redde Efe de eer van de Elburgers door een vrije trap in de verre hoek achter de keeper te schieten.

Al met al was het weer een leerzame avond waar vooral duidelijk wordt dat een stukje inzet ook bijdraagt aan een goed resultaat. Op naar de volgende wedstrijd, OIWOS uit.

Laatste nieuws