Nieuws

Laatste (uit)wedstrijd Elburger Sportclub voor de winterstop

Afgezien van een enkele afgelasting kent het voetbalseizoen tot nu toe een voortvarend verloop. A.s. zaterdag staat al weer de laatste officiële competitieronde, voor de winterstop, op het programma. Terwijl Elburg in het teken staat van Kerst in de Vesting, gaan de betere voetballers van Elburger Sportclub op bezoek bij v.v. Stroe in de gelijknamige plaats.

Het aantal keren dat beide ploegen elkaar in competitieverband troffen, is op de vingers van één hand te tellen; de laatste keer was dat in het seizoen 2010-‘11. Elburger SC won toen beide wedstrijden ; in Elburg werd het 2-0 en in de return zegevierden de blauw-witten met 3-0.

In de huidige competitie doen de twee opponenten weinig voor elkaar onder en behoren tot een grote groep laagvliegers. Met een puntentotaal van zestien staat Stroe een plaatsje hoger genoteerd dan de Elburgers, die één puntje minder verzamelden.

Afgelopen zaterdag kwamen de bauw-witten helaas niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Zwart-Wit ’63, terwijl Stroe goede zaken deed door Otterlo in eigen huis met 1-0 te kloppen. We kunnen hier overigens spreken van een zes-punten-wedstrijd waarbij de eventuele winnaar met een prettig gevoel aan de winterstop kan beginnen.

Op zat. 23 jan. wordt de competitie vervolgens hervat met direct al een aansprekende derby: Elburger SC – VSCO ‘61 !

De wedstrijd op sportpark De Bosrand aan de Tolwegenweg begint om 14.30 uur en de leiding is in handen van scheidsrechter de heer G. Klaassen.

Laatste nieuws