Nieuws

Elburger Sportclub buigt 2-0 achterstand om in zege

Het zag er aanvankelijk geenszins naar uit dat Elburger Sportclub na negentig minuten alsnog met een prettig gevoel aan de winterstop zou kunnen beginnen. In een uitstekende tweede helft, waarin strijd en passie de belangrijkste sleutelwoorden waren, wisten de blauw-witten zowaar in de uitwedstrijd tegen Stroe een bij de rust opgelopen 2-0 achterstand geheel ongedaan te maken en met 3-2 te zegevieren! Al na ruim vijf minuten kreeg de ploeg van Remon van Schoonhoven, die onlangs zijn contract verlengde, een tegenslag te verwerken. Via de linkervleugel mocht Stroe in alle vrijheid een aanval opzetten, waarna het voor Axel Lensen een koud kunstje was om de weer in het doel teruggekeerde Gerben van den Beld van dichtbij te passeren.

Ondanks enkele kansjes, waarvan de mooiste voor Ali Muala´a, wist men doelman Herman Oskam niet te passeren. Na een pittige overtreding op diezelfde Muala´a had arbiter Klaassen uit Achterveld de bal evenwel op de stip moeten leggen maar deed net of z´n neus bloedde.

Elburger SC kreeg steeds meer vat op het spel van de gastheren en terwijl de gelijkmaker in de lucht hing verdubbelde Stroe op slag van rust onverwachts de voorsprong doordat één der verdedigers de situatie verkeerd inschatte en Richard van den Brink doelman Van den Beld vervolgens met een fraaie boogbal het nakijken gaf.

Van Schoonhoven had zijn mannen in de rust er waarschijnlijk van weten te doordringen dat een nederlaag beslist niet nodig zou zijn en na enkele minuten al zorgde, na goed voorbereidend werk van de inmiddels ingevallen Mark J., de handige Ramon Flokstra voor de aansluitende treffer. De voorbeeldig strijdende Elburgers waren hierna overwegend de bovenliggende partij, maar het duurde nog ruim een half uur voordat Mathijs Frik met een geweldig afstandsschot, vanaf ruim twintig meter, de luid bejubelde gelijkmaker op zijn naam bracht. De inmiddels in de ploeg gekomen Milos Durmic, die een tijdje niet had gespeeld en weer bij zijn oude club is teruggekeerd, bekroonde zijn uitstekende (inval)debuut met een prachtige pass op Flokstra die ruim vijf minuten voor tijd met zijn tweede treffer de Elburger aanhang in vervoering bracht.

Laatste nieuws