Koop loten voor het 75-jarig Jubileumverloting Koop een lot

Nieuws

2e editie ESC nieuwjaarstoernooi groot succes

Zaterdag 9 januari stond de 2e editie van het ESC nieuwjaarstoernooi op het programma. Waar vorig jaar nog alle seniorenteams en het dames team van de partij waren moest deze editie het helaas zonder ESC 5 en 8 stellen. Beide teams konden, om verschillende redenen, niet genoeg spelers op de been brengen.

Gelukkig was team Boersma, een groep mannen die elke zaterdag samen recreatief maar o zo fanatiek een balletje trappen, bereid om één open plek in het schema in te nemen. De tweede lege plek werd ingevuld door het 1e, dat met een combinatie-team een dubbel programma afwerkte.

Onder prima weersomstandigheden was het voor de meeste spelers en speelsters de eerste keer van het jaar dat de voetbalschoenen weer aangetrokken konden worden. Een stuk teambuilding en weer het broodnodige ritme opdoen richting de tweede seizoenshelft was dan ook het belangrijkste doel van dit toernooi.

Na 20 wedstrijden met in totaal 59 goals en opvallend genoeg slechts één wedstrijd die in een gelijkspel eindigde, bleken in poule A het 1e (team I) en in poule B het 6e de sterkste teams te zijn.

In de finale deed het 1e wat ze aan hun stand verplicht waren en wonnen ze het toernooi door met 2-1 te winnen.

Met dank aan de scheidsrechters (Chris Kroon, Mario Bijsterveld, Harrie Petersen en Freek Witter) en de organisatie (Peter Sjerp en Gerrit Bos) en de overheerlijke snert van restaurant “De Haas” kan er terug gekeken worden op een mooie voetbalmiddag.

Poule A

 1. ESC 1, team I     12 pnt
 2. ESC 4                   9 pnt
 3. ESC 1, team II    6 pnt
 4. ESC 3                   3 pnt
 5. ESC 2                   0 pnt

Poule B

 1. ESC 6                   10 pnt
 2. ESC 1, combi      10 pnt
 3. ESC 7                   6 pnt
 4. Team Boersma  3 pnt
 5. Dames 1              0 pnt

 1. Finale
 2. ESC 1, Team I – ESC 6     2-1

Laatste nieuws