Nieuws

A.s. zaterdag: Elburger Sportclub vs VSCO ’61

Ondanks enkele speldeprikjes van Koning Winter wordt de competitie, na een `winterstop` van ruim een maand, komend weekend hervat. In de 3 klasse B vallen de voetballiefhebbers in Elburg en Oosterwolde al meteen met de neus inde boter, want hun favoriete clubs, Elburger Sportclub en VSCO ’61, treffen elkaar a.s. zaterdag in een onvervalste streekderby op het Burgem. Bode sportpark. Even uw geheugen opfrissen; VSCO kwam op 19 dec. j.l. voor het laatst in actie tijdens de inhaalwedstrijd tegen het bijzonder zwakke en nog steeds puntloze Vierhouten ’82. De Oosterwoldenaren deden wat van hen verwacht en wonnen deze wedstrijd vrij eenvoudig met 4-1. Elburger SC had het een week eerder in de uitwedstrijd tegen Stroe heel wat moeilijker. Na een 2-0 achterstand bij de rust wist de strijdbare ploeg van Remon van Schoonhoven toch nog met 3-2 te zegevieren. VSCO werd bij aanvang van dit seizoen getipt als één van de kanshebbers voor de titel, maar met een achterstand van negen punten op de nog steeds ongeslagen koploper DSV ’61 zijn die kansen inmiddels behoorlijk geslonken. Het behalen van een periode-titel behoort echter zeker nog tot de mogelijkheden en een eventuele promotie zou een fantastisch afscheid betekenen voor de vertrekkende Elburger-oefenmeester Wilfred Westerhuis, die komend seizoen aan de slag gaat bij Be Quick 28 te Zwolle. De blauw-witte thuisclub kende een wisselvallige eerste seizoenshelft en zal na de winterstop zeker beter voor de dag willen komen. De ontmoeting in Oosterwolde eindigde aan het begin van dit seizoen (12-9-2015) in een 2-0 overwinning voor de gasten en de Elburgers zullen zeker op revanche belust zijn. VSCO daarentegen zal haar fraaie positie, de derde plaats, zo maar niet prijs willen geven zodat we een boeiend en spannend duel tegemoet kunnen zien.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer H.A. Marsman uit Deventer.

Laatste nieuws