Koop loten voor het 75-jarig Jubileumverloting Koop een lot

Nieuws

De Tijgers van ESC F7 zijn van start

Vanuit de voetbalschool zijn zoveel kinderen gekomen, dat we zelfs met een F7 zijn begonnen. Dit team bestaat uit een flink aantal talenten voor de toekomst.

De spelers zijn: Xander van Dam, Jonah Jylas, Ruben Rietveld, Gijsbert Verweij, Ruben Zoet, Thijmen Wang, Silas Westerink, Jesse Witter en Luuk Zwep

Ook de ouders zijn met grote getale gekomen om hun kind aan te moedigen en deel van het team uit te maken. Dit doet ieder kind uiteraard enorm veel goed. En gisteren stonden ze dan voor het eerst op het veld voor een oefenwedstrijd. Sommige jongens stonden al om 6.30 uur paraat en zwetend in de huiskamer, waardoor de ouders ook superveel aan hun dag zouden hebben. De tenues werden aangetrokken, voetbalschoenen aangedaan. Vervolgens gingen ze op pad richting het voetbalveld. Om 8.15 uur was iedereen aanwezig in de kleedkamer, alwaar de trainer iedereen toe sprak. Nadat deze peptalk gingen we naar het veld en de kinderen renden echt naar veld 1. Iedereen was gretig en had er enorm veel zin in, totadt de tegenstander vanuit Harderwijk het veld op kwam lopen. Sommige jongens van de ESC F7 tijgers waren toch wel een beetje onder de indruk. Nogmaals de taak van de trainer om het zelfvertrouwen wat op te krikken, voordat de wedstrijd zou beginnen.

De scheidsrechter kwam het veld op, waarna de wedstrijd begon. De kids van Zwart Wit waren al duidelijk wat langer bij elkaar en dit resulteerde in een snelle achterstand van 0-2, maar vervolgens namen de jongens het van ESC over. Ze begonnen steeds beter te spelen en het vertrouwen groeide in een goed resultaat. Iedereen ging nog harder voor elkaar werken en ieder met zijn eigen sterke kwaliteiten. Het was wachten op het doelpunt van ESC, maar voordat dit gebeurde, maakte Zwart-Wit er eerst nog 0-3 van. En hierna was het dan toch zover, want we gingen vol in de aanval en vanuit een hoekschop was het Luuk Zwep die de bal achter de doelman van Zwart-Wit binnen schoot. Dit betekende dat de Tijgers van ESC F7 de stand op 1-3 wisten te zetten. In de rust waren er dan ook alleen maar woorden van trots voor onze Tijgers, want in de allereerste wedstrijd als team zo goed voetballen en een doelpunt weten te maken is natuurlijk grote klasse. De 2de helft begonnen we zeer goed en de duels werden gewonnen. De jongens van de tegenstander vonden dit natuurlijk niet zo leuk en trokken wat vaker aan de noodrem. Maar de Tijgers konden ook dit aan, maar helaas werd er door ons niet meer gescoord. Wel was het Zwart-Wit wat nog een doelpunt wist te maken, waardoor de eindstand op 1-4 werd gezet. Hierna was het dan tijd voor de penalty’s. Mede door onze uitstekende doelman, wisten we deze reeks met 3-3 gelijk te spelen. Toen nog een laatste woord van de trainer en de kinderen gingen onder luid applaus van alle ouders en andere aanwezigen met een goed gevoel huiswaarts voor een welverdiende douche en rustperiode. Als trainer was ik uiteraard enorm trots op deze eerste wedstrijd van dit nieuwe team! Graag tot ziens bij de volgende wedstrijd van de Tijgers van ESC F7

Laatste nieuws