Koop loten voor het 75-jarig Jubileumverloting Koop een lot

Nieuws

Vader en zoon werken samen

SchoonhovenElburger Sportclub is zaterdag sterk aan de tweede helft van de competitie begonnen. Thuis werd overtuigend gewonnen van buurman VSCO ’61. Komende zaterdag wacht de andere buurman DSV ’61. ESC-trainer Rémon van Schoonhoven ziet ook die wedstrijd met vertrouwen tegemoet. ,,De eerste wedstrijd tegen hen verloren we kansloos. Nu zijn we een stuk verder.”

Onderschatten doet Van Schoonhoven (31) DSV’61 niet. ,,Zij zijn terecht koploper en ik verwacht dat ze kampioen worden. Maar een kampioen verliest altijd wel een keer.” Lachend: ,,Laat dat dan zaterdag tegen ons zijn.” De Epenaar is bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer. Ervaring deed hij voornamelijk op bij sv Epe. Tot zijn negentiende als speler en later, toen een blessure het voetballen op hoog niveau onmogelijk maakte, als jeugdtrainer en uiteindelijk als assistent-hoofdtrainer. Vorig jaar besloot Van Schoonhoven dat het tijd was om op eigen benen te staan. Zijn vader Gerard, op dat moment jeugdtrainer bij ESC, wees hem op een vacature bij de Elburgers. ,,Na één gesprek waren we rond.” Spijt van zijn overstap heeft Van Schoonhoven niet. ,,Hoewel ik hoop ooit nog eens als hoofdtrainer terug te keren naar Epe wil ik eerst hier een jaar of vier, vijf werken. En dan als het thuis past, ergens als assistent-trainer bij een hoofd- of topklasser.” Het bevalt Van Schoonhoven goed bij ESC. ,,Het is een leuke club met fanatieke supporters. Het bestuur is duidelijk in wat ze willen en hoe ze het willen. Met eigen jongens aanvallend en aantrekkelijk voetballen. Verder willen ze na de degradatie van vorig jaar, op termijn terug naar de 2e klasse. En dat kan. ESC heeft een goede selectie waar potentie in zit. Vergeleken met het begin van het seizoen hebben we al een aantal stappen gezet. Uit de eerste acht competitiewedstrijden haalden we acht punten. In de zes daarop volgende dertien. We zijn voetballend vooruit gegaan en spelen meer als team.”

Bijzonder is dat Van Schoonhoven bij ESC nauw samenwerkt met zijn vader Gerard (60) die na zijn komst bij ESC, trainer is geworden van het tweede. Voor Van Schoonhoven senior een hele verandering. ,,Vrijwel mijn hele trainerscarrière ben ik jeugdtrainer geweest.” De samenwerking met zijn zoon bevalt hem prima. ,,We hebben eerder samengewerkt bij Epe. Toen had ik een hoger elftal. Dat is nu andersom.” Het geheim: ,,We zijn duidelijk naar elkaar. Als het om ESC gaat zijn we trainers onder elkaar en niet vader en zoon. Voor mij is helder dat de trainer van het eerste bepaalt. Als trainer van het tweede kom ik daar twee stapjes achteraan. Als hij spelers van mij opeist, is dat voor mij niet altijd leuk maar wel in het verenigingsbelang. Bovendien bevordert het de eenheid tussen het eerste en het tweede elftal. Dat zie je terug in de hoge trainingsopkomst. Samen zijn we ESC.”

Foto: Van Schoonhoven senior en junior zijn in hun element bij ESC.

Bron: http://veluweland.nl/sport/vader-en-zoon-werken-samen-89658

By: Jackie Laterveer

Laatste nieuws