Nieuws

DSV  –  Elburger SC  5 – 1

Mocht de Elburger Sportclub al met hoge verwachtingen en veel zelfvertrouwen na de wedstrijd tegen VSCO naar sportpark De Haere zijn gekomen, dan is DSV erin geslaagd om dit resoluut de kop in te drukken.

De oranjehemden speelden een zeer gedegen partij voetbal en zeker in de tweede helft was de inbreng en tegenstand van ESC zeer gering. Uiteindelijk won DSV dik verdiend met  5 – 1 .

De eerste opsteker was wel aan Elburger kant: een hoge bal vanaf de linkerflank werd door Alex Bouwman in de 6e minuut achter zijn eigen doelman gekopt. Daarmee zette hij onbedoeld zijn ploeg op scherp… De teleurstelling werd goed verwerkt en na een snel genomen vrije trap van Stefan Bakker in de 9e minuut scoorde Johan Westerink weer eens op zijn manier: keihard en zeer fraai. Nog voor de rust liep DSV uit naar 3 – 1  door treffers van Jan van Norel(23e) en Lennart Juffer(35e).

Wie na de rust een ontketend en knokkend ESC verwachtte kwam bedrogen uit. De Doornspijkers lieten weinig heel van hun aspiraties om terug te komen in de wedstrijd. Met goed en veel stoorwerk en daarnaast goed combinatievoetbal was DSV in de tweede helft heer en meester.

De score werd nog opgevoerd door doelpunten van opnieuw Johan Westerink(78e) na zeer zwak verdedigend werk van ESC en Wilbur Akster(84e), de ingevallen A-junior voor de aan de hamstring geblesseerde Alfred Hofmeijer.

Laatste nieuws