Nieuws

Dames ESC doen zichzelf te kort

Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen de Dames van Owios op het programma. De volgende dames mochten het gaan doen vandaag: Susan ten Have, Marinca Esselink, Susan Buiten, Kristel ten Have, Christel Knul, Janneke Bonthuis, Noraly Kragt, Lisanne Huisman, Desiree Flokstra, Linda Doppenberg, Melissa Nap, res: Deli v/d Graaf en Daniek Luhrman.

We wilden vanuit een goede organisatie de bal lekker rond laten gaan om op deze manier Owios kapot te spelen. En het eerste half uur waren wij ook zeker de betere ploeg, zonder echte grote kansen te krijgen. Toch was de eerste mogelijkheid voor ons, maar helaas waren we nog niet scherp in de afwerking. Hierna kwam Owios iets meer in de wedstrijd en gaven wij iets te veel ruimte weg tussen de linies. Helaas was een communicatiefout aan onze kant de oorzaak van de 0-1 van Owios. Nu moesten we de rug rechten en proberen om dit weer om te bouwen. Maar tot aan de rust gebeurde dit helaas niet meer. In de rust werden met name opbeurende woorden gesproken en de nadruk gelegd op het feit, dat we dit als team moesten omzetten naar een goed resultaat.

De 2de helft was Linda Doppenberg gewisseld en kwam Deli v/d Graaf binnen de lijnen. En de 2de helft begonnen we weer goed, maar zoals in de eerste helft het ook al gebeurde, waren we weer niet scherp in de afwerking. Zelfs een bal voor leeg doel werd ver over geschoten. En als je zelf de kansen niet maakt, dan gebeurd het wel aan de andere kant. En dit gebeurde nu ook weer, want wederom door een fout van onszelf, kon de aanvalster van Owios door en de 0-2 aantekenen. Dit leek de genadeslag voor ons, want we gaven nu nog meer ruimte weg. Nu was het Susan ten Have die regelmatig in de weg lag, waardoor Owios niet nog verder uit kon lopen. Langzaam kwamen wij weer terug in de wedstrijd en was het Deli v/d Graaf die op aangeven de 1-2 aan wist te tekenen. Janneke Bonthuis die over gekomen is vanuit MC 1, speelde een meer dan degelijke wedstrijd. En zij kreeg nog een mogelijkheid om de 2-2 aan te tekenen, maar helaas lukte dit niet. Vanuit de counter was het wederom Owios die wel wist te scoren en de wedstrijd met 1-3 wist te winnen.

We zijn totaal niet weggetikt, maar we missen de echte killersinstinct voor het doel. Want als wij scherper zijn in de afwerking en iets duidelijker zijn in de onderlinge coaching, dan hadden wij zeker een beter resultaat kunnen halen. Nu de rug rechten en door naar de volgende wedstrijd.

Laatste nieuws