Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt hekkensluiter Vierhouten ’82

A.s. zaterdag is Elburger Sportclub op het Burgem. Bode Sportpark, in de tweede thuiswedstrijd na de winterstop, de gastheer van hekkensluiter Vierhouten ’82 uit het gelijknamige plaatsje. We herinneren ons nog de allereerste ontmoeting tussen de twee ploegen op 27 sept. 2008 in Elburg, die toen in een zeer verrassende 2-1 overwinning eindigde voor Vierhouten. Na de return, die destijds op één van de bijvelden……van v.v. Nunspeet werd gespeeld en de Elburgers zich met een 6-0 overwinning ruimschoots revancheerden, stond in het seizoen daarna dit duel vervolgens nog een keer op de kalender (5-1 en 2-4). Na de met 4-1 gewonnen uitwedstrijd (26-9-2015) vandaag dus de confrontatie in Elburg. Wisten de gasten zich vorig seizoen nog ternauwernood te handhaven door de noodzakelijk geworden p/d-wedstrijden te overleven, dit voetbaljaar is de 3 klasse duidelijk te hoog gegrepen voor de ploeg van de oud DSV ’61-doelman Gerrit Visch, die degradatie al bijna niet meer kan ontlopen. De enige drie punten werden behaald na een overigens knappe 2-0 zege in de uitwedstrijd tegen EFC ’58. Vierhouten, met o.a. de van v.v. Nunspeet afkomstige routinier Joachim Evertse in de ploeg, als één van de steunpilaren, incasseerde afgelopen zaterdag, na de verloren inhaalwedstrijd tegen Otterlo, de twaalfde nederlaag (0-5). Na het pijnlijke 5-1 verlies tegen koploper DSV ’61, enkele weken terug, heeft de ploeg van Remon van Schoonhoven, niet alleen ten opzichte van zichzelf maar ook van de supporters, wel iets recht te zetten. Natuurlijk zal Vierhouten haar huid zo duur mogelijk proberen te verkopen, maar we verwachten dat de drie punten in Elburg zullen blijven ! De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint op de normale aanvangstijd, 14.30 uur, en staat onder leiding van de heer J.H.M. Compagner uit Heino.

Laatste nieuws