Nieuws

Magere 2-0 overwinning  Elburger SC op  hekkensluiter  Vierhouten ´82

De trouwe supporters die getuige waren van de wedstrijd Elburger Sportclub -Vierhouten ´82 en eindigde in een magere 2-0 overwinning voor de thuisclub werden behoorlijk op de proef gesteld. Naast de koude wind, die dwars over het veld stond, kreeg men ook nog eens een wedstrijd voorgeschoteld die soms pijn deed aan de ogen.

Na afloop in de warme kantine had niemand hier meer over en waren het de drie verwachte winstpunten voor de blauw-witten het belangrijkst.

Het zwakke Vierhouten, dat al praktisch is gedegradeerd en tot nu toe slechts drie punten wist te vergaren, was naar het vestingstadje gekomen om de nederlaag zo klein mogelijk  te houden. Ze zijn hier dan ook zeker in geslaagd. Hoewel de thuisclub vrijwel  gedurende de gehele wedstrijd de lakens uitdeelde, doken de groen-witte aanvallers  met name voor rust  zowaar enkele malen gevaarlijk op voor het doel van Kevin Struik, wat mede te danken was aan slordigheden in de Elburger-afweer. Trainer Remon van Schoonhoven gaf deze week overigens e kennen het jonge 16-jarige talent de voorkeur te geven boven de aanvankelijke eerste doelman Gerben van den Beld, die na deze onheilstijding vervolgens zijn  biezen pakte. Nadat de Elburgers al enkele kansen onbenut hadden gelaten was het Ramon Flokstra die halverwege de eerste helft, na een fraaie combinatie, de ook al jeugdige Vierhouten-doelman Davey Visch en eveneens 16 jaar,  wist te passeren.

Ook de tweede helft bleef het een gezapige vertoning, waarin het wachten was op de tweede Elburger treffer. Vierhouten echter wenste hier evenwel niet aan mee te werken en hoopte, tegen beter weten in, nog op een stuntje. Er ontstonden vervolgens wat onnodige irritaties binnen de lijnen,  mede doordat  scheidsrecher Compagner bij ontoelaatbare acties soms liet doorspelen. Na ruim een kwartier   verdubbelden de Elburgers de voorsprong. Uit een fraaie voorzet van Ali Muala`a kopte Wim de Vries de bal onhoudbaar achter Visch.

De blauw-witten deden hierna nog wel pogingen om de score op te voeren, maar het  stug verdedigende Vierhouten slaagde er in de nederlaag beperkt te houden.

Laatste nieuws