Nieuws

Beste wedstrijd van het seizoen voor ESC VR 1

Gisteren moesten de dames van ESC VR1 de lastige wedstrijd spelen in Zwolle tegen de plaatselijke SV Zwolle. De thuiswedstrijd werd nog met 0-7 verloren, dus dit zou echt een hele lastige opgave worden. We hebben na de winterstop niet of nauwelijks gespeeld, dus ook nog eens weinig wedstrijdritme voor ons. Maar toch gingen we met vertrouwen naar deze wedstrijd en iedereen had er weer enorm veel zin in, om eindelijk weer eens te voetballen.

De volgende dames mochten het gaan doen: Anne Bollee, Marinca Esselink, Kristel ten Have, Diana Vos, Christel Knul, Janneke Bonthuis, Noraly Kragt, Lisanne Huisman, Desiree Flokstra, Melissa Nap, Deli v/d Graaf, res: Susan ten Have, Myrna Hofman, Julia Hofman

We begonnen zeer goed aan de wedstrijd en waren vanaf het begin de bovenliggende partij. De verdediging stond als een huis, waarbij we Diana Vos vanaf het middenveld een linie hebben laten zakken. Mede hierdoor hebben we nog meer voetbal van achteruit gekregen en konden we het positiespel spelen wat we graag willen doen. Janneke Bonthuis komt over vanuit de MC 1 en speelt eigenlijk vanaf het begin zeer goed mee op het middenveld. We kregen een aantal kansen, maar helaas stond het vizier niet op scherp. En in plaats dat wij met 0-1 voor dienden te staan, was het vanuit de eerste mogelijkheid SV Zwolle, die met een schitterend doelpunt aan de leiding kwam. Voor de winterstop gingen nog weleens de koppies naar beneden bij de dames, maar dit gebeurde dit keer absoluut niet. We gingen gewoon door met uitstekend voetballen, waarbij de bal vanuit de achterhoede via het middenveld uitstekend rondging. De lange bal die bij ons nog te vaak gespeeld werd voor de winterstop, was er bijna uit. Kristel ten Have als slot op de deur, maar ook in het positiespel deed zij nu uitstekend mee. Iedereen deed het uitstekend. Het was vanaf de rechterkant, dat de bal voor de voeten van de zeer jonge Janneke Bonthuis viel. Janneke liet met een schitterende volley de zeer verdiende 1-1 tegen de touwen aanvliegen. Dit was natuurlijk voor haar zelf een heerlijk moment, maar ook een beloning voor het hele team. Anne Bollee keepte ook uitstekend en de uittrappen waren goed en ver. Vanuit een aanval van SV Zwolle kwamen wij in balbezit en via de uitstekend spelende Noraly Kragt, kwam de bal bij Melissa Nap. Melissa behield het overzicht en speelde Lisanne Huisman in, die de bal vlekkeloos tegen de touwen schoot en de stand op 1-2 bracht. Dit was echt een schitterende aanval, die in 3 passes werd afgerond. Dit tekende de gretigheid en het positiespel wat wij echt graag willen en dus ook kunnen spelen. Met een 1-2 voorsprong gingen we de rust in.

In de rust werden er complimenten uitgedeeld, maar ook wat aanwijzingen gegeven. De voorhoede iets in laten zakken, waardoor de verdediging van SV Zwolle iets verder naar voren zou komen. Hierdoor kwam er meer ruimte voor onze snelle aanvallers. We begonnen ongewijzigd aan de 2de helft en het spelbeeld van de 1ste helft zette zich voort. We kregen weer een aantal goede mogelijkheden, maar wisten dit niet om te zetten in een doelpunt. Hierdoor was nog steeds billen knijpen, want SV Zwolle heeft met name in de aanval toch een hoop kwaliteit lopen. Maar de verdediging die gevormd werd door Marinca, Kristel, Diana en Christel gaf geen krimp. Maar ook Anne Bolle stond vandaag haar mannetje en lieten geen bal door. Een minuut of 20 voor tijd kwamen de gezusters Hofman binnen de lijnen en kwamen de moegestreden Deli v/d Graaf en de zeer snelle Desiree Flokstra van het veld.

Met name Myrna Hofman heeft ruim een jaar niet kunnen voetballen, dus dit was voor haar een bijzonder moment. Iedereen knokte hard en deed er alles aan om de overwinning over de streep te trekken. Het middenveld stond ook echt enorm goed te voetballen met Janneke, Noraly en Lisanne. Opeens kreeg Myrna Hofman de bal ingespeeld en ging zij alleen op de doelvrouw van SV Zwolle af. Het zou natuurlijk een droom zijn, als zij het doelpunt zou maken. In 1ste instantie schoot zij tegen de keepster aan van SV Zwolle, maar in 2de instantie schoot zij met links de bal in een boog in het doel. Hierdoor werd zij beloond voor haar harde werd tijdens de revalidatie en was de beslissing van de wedstrijd een feit. Vlak voor tijd kreeg zij dan ook een publiekswissel en kreeg ze menig high five te verduren van de medespeelsters. Dit was een dik verdiende overwinning voor ons team. Iedereen werkte voor elkaar, gunde elkaar de bal en stond weer echt als een team te voetballen. Dit was natuurlijk voor ons als begeleiding schitterend om te zien!

Volgende week spelen we thuis tegen WHC VR 2 om 14.30 uur op het Burgemeester Bode Sportpark in Elburg. Graag tot dan.

Laatste nieuws