Nieuws

Elburger Sportclub troeft BAS met duidelijke cijfers af: 4-1

Na twee achtereenvolgende aansprekende overwinningen van BAS uit Biddinghuizen was Elburger Sportclub zich er terdege van bewust dat de wedstrijd tegen de polderploeg een zeer lastig karwei zou worden, mede door het ontbreken van de langdurig geblesseerde spelers Bert-Jan Kragt, Wim de Vries en Mathijs Frik(werk).

Vanaf eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Everlo uit Hengelo hadden de met
een voorbeeldige inzet strijdende blauw-witten hun tegenstander echter bij de strot en de ruime 4-1 overwinning was dan ook volkomen verdiend. Doordat Ali Muala’a bij de warming-up moest afhaken werd zijn plaats ingenomen door de uiterst getergde Mark J. Veel aanvallen liepen dan ook via hem over de rechtervleugel waardoor het in de openingsfase al meteen spitsuur was in de BAS-defensie en een Elburger-voorsprong niet
zou hebben misstaan. Nadat één van de uitblinkers, Milos Durmic, al aan de basis had gestaan van enkele uitgelezen kansen, was het dezelfde speler die na een fraaie actie doelman Sander Westdijk met een geplaatst schot kansloos liet. Terwijl een ruimere voorsprong beter in het wedstrijdbeeld zou hebben gepast, kwam BAS bij één van de weinig gevaarlijke tegenstoten toch op gelijke hoogte. De leidsman kende de rood-witten een terechte strafschop toe na een overtreding van één der Elburgers binnen de lijnen. Stefan Tolhoek wist wel raad met dit buitenkansje.
Nog voor de thee kwam de thuisclub opnieuw aan de leiding toen Ramon Flokstra van dichtbij raak schoot. Na ongeveer tien minuten spelen in de tweede helft vergrootten de blauw-witten de voorsprong. De snelle Mark J. degradeerde zijn directe opponent tot een figurant waarna de goed opgestelde Flokstra zijn tweede treffer mocht begroeten.
BAS probeerde nog wel dichterbij te komen maar in aanvallend opzicht was men te zwak om de Elburger-
defensie in verlegenheid te brengen. De talentvolle Robert Radstaak smaakte vervolgens het genoegen, na prima voorbereidend werk van Durmic, de vierde treffer op zijn naam te brengen en de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de slotfase was BAS nog dichtbij een tweede treffer maar zag de bal op het laatste moment voor de doellijn weggewerkt.

Laatste nieuws