Nieuws

Overwinning Elburger Sportclub op SDS ´55

Met een nauwelijks verdiende 3-1 overwinning tegen SDS ´55 stapte Elburger Sportclub na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Donk uit Apeldoorn van de grasmat van het fraaie sportpark De Beek in Wekerom. Door deze min of meer “gestolen” zege en het onverwachte verlies van VSCO ’61 tegen hekkensluiter Vierhouten ´82 zijn de blauw-witten de Oosterwoldenaren tot op één punt genaderd terwijl ook goede zaken werden gedaan in de strijd om de tweede periode-titel.
De openingfase was veelbelovend.Terwijl bij de eerste de beste aanval van SDS de bal bij een schot, buiten bereik van doelman Kevin Sruik, de dwarsligger raakte, was het Elburger Sportclub dat na vijf minuten spelen aan de leiding kwam. Een messcherpe pass van Mathijs Frik op de snelle Ali Mualaa werd door de laatste besloten met een venijnig schot van dichtbij wat de SDS-doelman volledig verraste. De meegereisde supporters gingen er nog maar eens goed voor zitten, of liever gezegd staan, maar de Elburgers moesten daarna overwegend toezien hoe de thuisclub met volle overtuiging de strijd aanging en het de blauw-witten bijzonder lastig maakte. Terwijl de betere kansen voor SDS waren verdubbelde de ploeg van Remon van Schoonhoven op slag van rust onverwachts de voorsprong. Na een hoekschop van Mualaa verdween de bal, via Milos Durmic, na een tevergeefse ingreep van één der verdedigers, tergend langzaam in het doel.

Door de aansluitende treffer van de thuisclub, direct na de hervatting, keerde de spanning weer helemaal terug. SDS was hierna enkele malen dichtbij de gelijkmaker en ondanks het feit dat de thuisclub het grootste gedeelte van de tweede helft met tien man verder moest, na een overigens veel te zwaar bestrafte overtreding met een onterechte rode kaart voor Anko Klok, hield de blauw-witte defensie zich met pijn en moeite staande. Door het verre opdringen van de thuisclub kregen de Elburgers echter steeds meer ruimte en kansen. Nadat hij even daarvoor de SDS-doelman nog op zijn weg had gevonden, was het de inmiddels in de ploeg gekomen Mark J. die diep in blessuretijd alsnog de onverdiende 3-1 zege over de streep wist te trekken.

Laatste nieuws