Nieuws

ESC Dames verliezen met name van zichzelf

Na de uitstekende overwinning van vorige week, moesten we nu tegen de dames uit Wezep de lijn door zien te trekken. De volgende dames mochten het gaan doen: Susan ten Have, Marloes ten Have, Diana Vos, Marinca Esselink, Christel Knul, Janneke Bonthuis, Noraly Kragt, Lisanne Huisman, Desiree Flokstra, Melissa Nap, Deli v/d Graaf, res: Julia Hofman, Myrna Hofman en Daniek Luhrmann.

We begonnen goed aan de wedstrijd, want vanuit de aftrap van WHC was het Melissa die meteen de bal veroverde en Desiree in stelling bracht. Desiree schoof de bal onberispelijk binnen en de 1-0 was al binnen 30 seconden een feit. Hierna waren wij veruit de betere ploeg en moesten de stand al snel verder uitbouwen. Helaas gebeurde dit niet en langzaam kwam WHC iets beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Voetballend waren wij sterker en kregen we een aantal mogelijkheden, maar het net wisten wij niet te vinden. Vlak voor rust kregen de dames uit Wezep een vrije trap op ongeveer 20 meter vanaf het doel. Deze werd ineens op het doel geschoten en de bal verdween over Susan ten Have ineens in het doel. Dit betekende de 1-1 ruststand, wat logisch is als je zelf de kansen niet weet te benutten.

In de rust werden er wat harde woorden gesproken, maar het was zaak om juist nu als team bij elkaar te blijven om de wedstrijd alsnog te winnen. Maar van goed voetbal kwam weinig tot niets meer terecht. Helaas was Janneke Bonthuis in de 1ste helft al geblesseerd uitgevallen, waardoor we weer wat moesten schuiven in het veld. In de 2de helft was WHC nadrukkelijker aanwezig en moesten wij uit een ander vaatje gaat tappen. Het was hoofdzakelijk dankzij Susan ten Have die met een paar uitstekende reddingen ons van een achterstand wist te behoeden. Toch was het WHC die op voorsprong kwam met een van richting veranderde voorzet, die ineens in het doel verdween. Hierna kwamen Melissa en Deli van het veld en kwamen Myrna en Daniek binnen de lijnen. We werden weer wat dreigender, maar konden helaas het net niet vinden. Achterin gingen we 1:1 spelen en probeerden we toch nog de gelijkmaker te forceren. Dit lukte helaas niet, sterker nog, WHC kwam zelfs nog op 1-3. Doordat we dus meer met elkaar bezig waren en niet met de bal, hebben we deze wedstrijd verloren. Verwijtend zijn naar elkaar moeten we zeker niet zijn, want we winnen, spelen gelijk of verliezen als team. Dit doe je ook met zijn allen! Nu moeten we de rug rechten en volgende week weer als team voor de overwinning gaan!

Laatste nieuws