Nieuws

Henk van den Hoorn nieuwe hoofd technische zaken ESC

Henk van den Hoorn wordt met ingang van het aankomende seizoen 2016-2017 het nieuwe hoofd technische zaken bij de Elburger SC. De 62-jarige Elburger volgt hiermee de vertrekkende Dick Kroon op. Zowel het bestuur van ESC alsmede Henk hebben aangegeven voor langere tijd aan elkaar verbonden te willen blijven. 


“Henk is geen onbekende binnen de vereniging, in het verleden heeft hij al diverse functies binnen ESC vervult en hij kent als geen ander de cultuur van onze vereniging. Sinds het begin van dit seizoen is hij verantwoordelijk voor de interne scouting bij ESC. Uit de ambitieuze voortvarendheid waarmee hij dit heeft neergezet spreekt veel vertrouwen. De pupillen-teams van de Elburger SC hebben reeds grote stappen gezet en deze lijn willen we graag voortzetten naar de andere teams binnen onze jeugd”,
aldus bestuurslid voetbalzaken Harrald Kroeze.

Ook Henk zelf is bijzonder content met zijn aanstelling:
“ESC is natuurlijk een geweldige club met een fantastische accommodatie. Deze is geheel door vrijwilligers neergezet dus dat zegt genoeg over de betrokkenheid binnen ESC. Onder Dick Kroon is de Rabobank Techniekschool voor E- en F-pupillen opgestart. Deze specifieke trainingen worden gegeven door trainers die hun sporen in de voetbalwereld hebben verdiend. De insteek is om deze Techniekschool uit te breiden met de D-pupillen. Daarnaast krijgt de interne scouting steeds meer gestalte. Er zijn al diverse mensen bereid gevonden om zich hiermee bezig te gaan houden. Dit alles met het doel om de doorstroming vanuit de jeugd naar het 1e elftal nóg beter te laten verlopen. Het is een mooie uitdaging om dit in de komende jaren te gaan realiseren”.

Van 2007 tot en met 2015 was Henk werkzaam bij Vitesse. De eerste jaren was hij scout en sinds 2012 was Henk regio-coördinator scouting. Voor 2007 was Henk al jarenlang werkzaam voor ESC en is hij tevens trainer geweest bij Veluwe Boys in Garderen.

 

Laatste nieuws