Nieuws

Zwaar bevochten zege Elburger Sport Club op Otterlo: 2-1

Dankzij een zwaar bevochten, maar alleszins verdiende 2-1 zege op het bezoekende Otterlo krijgt de tweede competitiehelft voor  Elburger Sportclub steeds meer kleur en blijft de ploeg  op twee fronten meedoen voor een (vervangende)periode-titel.

De belangrijke drie punten zijn de Elburgers zeker niet zo maar aan komen waaien en het werd al spoedig duidelijk dat het aan Otterlo, dat door deze nederlaag de voorlaatste plaats blijft bezetten, een pittige kluif zou krijgen. De gasten hielden zich bij de aanvallende bedoelingen van de thuisclub vooralsnog goed staande en namen na ruim tien minuten spelen zelfs onverwachts de leiding. Eén der Elburger-verdedigers verspeelde op eenvoudige wijze de bal waardoor het voor Daan de Rooij vervolgens niet moeilijk was om zijn collega en topscorer Laurens Foekens alleen voor doelman Kevin Struik te zetten die zijn ploeg aan de leiding bracht. Nadat Otterlo, na een uitstekende redding van Struik, een uitstekende mogelijkheid onbenut had gelaten zou een Elburger voorsprong hierna rechtvaardig zijn geweest. Niet zonder het nodige fortuin kroop Otterlo bij enkele dotten van kansen voor de thuisclub echter door het oog van de naald.

Op slag van rust viel  toch de verdiende gelijkmaker. Milos Durmic, die met zijn komst, even voor de winterstop, de Elburgers een kwaliteitsimpuls heeft gegeven, was de Otterlo-verdediging te slim af en gaf vervolgens doelman Bas Pol het nakijken.

De tweede helft gaf een een gelijkopgaand wedstrijdbeeld te zien, waarbij aan  weerszijden echte kansen op de vingers van één hand waren te tellen. Halverwege was er voor het eerst weer sprake van enige opwinding. Scheidsrechter Timmer uit Kampen kende Otterlo, na een terugspeelbal van één der Elburgers, vlak voor het doel, een vrije schop toe. Met de elf blauw-witten praktisch op de doellijn liep deze hachelijke situatie echter zonder fatale gevolgen af.

Tien minuten voor tijd viel de beslissing toen Ali Muala’a, na een pass van Durmic, alleen op doelman Pol afging en vervolgens tot grote vreugde van de blauw-witte aanhang de winnende treffer op zijn naam bracht.

Laatste nieuws