Nieuws

Trainers junioren-teams ESC 2016-2017

De afgelopen weken zijn er volop gesprekken gevoerd omtrent de invulling van het technisch kader bij de juniorenteams van ESC. Dit heeft tot de volgende ontwikkelingen geleid.

ESC A1
Net als dit seizoen zal ook volgend seizoen Cees van Loo de trainer zijn van ons A1-elftal. Als assistent blijft Igor Steert aan zijn zijde. Het tweetal wordt aangevuld met elftalleider René Ruitenberg.

Op dit moment draait het elftal naar volle tevredenheid. Onlangs behaalde men de halve finale in de beker en ondertussen staat men op een verdienstelijke 2e plaats in de competitie. Daarnaast zit de leiding ook buiten het voetbal om niet stil. Zo heeft men op eigen kracht met Frix Cross Fysiotherapie een elftalsponsor binnengehaald waardoor het team zowel binnen als buiten de lijnen er spik en span bijloopt. Genoeg redenen dus om met dit trio door te gaan

ESC B1
Met ingang van volgend seizoen wordt Manfred Vlieger de nieuwe trainer van B1. De 28-jarige Zwollenaar heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten. Hij heeft de trainerscursussen TC 3 en TC 2 gevolgd en diploma behaald. Overdag volgde hij de opleiding sportmanagement aan de Hanze Hoge School in Groningen. 

Sinds zijn jeugd heeft Manfred bij VSCO’61 gevoetbald en heeft daar  alle standaard-elftallen doorlopen. Sinds 4 seizoenen voetbalt Manfred in het 2e elftal van ESC. Als trainer is Manfred actief geweest bij diverse jeugdelftallen van VSCO’61, waaronder de C1. Tijdens zijn opleiding TC 2 was Manfred bij PEC Zwolle B1 actief als tweede veldtrainer/coach. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als ‘teamleider Sport en Activiteiten’ bij Flevonice in Biddinghuizen. In de toekomst wil Manfred ook de trainercursus TC 1 gaan volgen.

Op dit moment staat Manfred echter te popelen om te beginnen bij B1: “De B-junioren vind ik een geweldige lichting. De jongens zijn volop in ontwikkeling en met mijn ervaring en achtergrond ben ik volgens mij de juiste persoon op de juiste plek”.

Aangezien Manfred bij meerdere gerenommeerde verenigingen aan de slag kon, is het bestuur dan ook zeer content met zijn keuze voor ESC.

ESC C1
Met ingang van volgend seizoen worden Gerben Doornwaard en Bert-Jan Kragt de eindverantwoordelijken voor C1. Zowel Gerben als Bert-Jan zijn geen onbekenden binnen de vereniging. Gerben houdt zich op dit moment bezig met de interne scouting en ESC <12. Bert-Jan voetbalt natuurlijk nog in het eerste elftal en traint daarnaast op dit moment het C2-elftal. Bert-Jan heeft aangegeven om na zijn actieve voetballoopbaan het trainerschap te ambiëren. Door hem samen aan Gerben te koppelen kan hij zich reeds verder ontwikkelen in het trainersvak. Daarnaast zal Bert-Jan op korte termijn trainerscursussen gaan volgen.

 

Laatste nieuws