Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt Ermelose Football Club ´58

ingang escApril en mei zijn voor de voetballers en supporters de belangrijkste maanden van de competitie. Dan valt de beslissing omtrent kampioenschap, promotie of degradatie; voor enkele clubs is het doek zelfs al gevallen. Er wacht voor veel ploegen nog een spannende en zenuwslopende slotfase en dat geldt zeker ook voor Elburger Sportclub en EFC ’58 uit Ermelo, die a.s. zaterdag tegen elkaar de strijd aanbinden op het Burgem. Bode sportpark.
Het is al weer zes seizoenen (2009-2010) geleden dat dit duel voor het laatst op de kalender stond. In Ermelo werd het toen 1-1, terwijl de return een 4-0 overwinning opleverde voor de Elburgers.
Nadat de eerste wedstrijd (14-10-2015) van de huidige competitie in een nogal verrassende 3-0 overwinning eindigde voor de blauw-witten, vandaag dus een hernieuwde kennismaking in Elburg met de Ermelose Football Club ´58.
Na de belangrijke overwinning j.l. zaterdag in de uitwedstrijd tegen BAS (0-1) heeft EFC een goede stap gezet richting klassebehoud, maar kan zeker nog niet op haar lauweren gaan rusten. Het verschil met het op de twaalfde p/d-plaats staande Zwart Wit ‘63 bedraagt slechts vier punten en met nog zes wedstrijden voor de boeg moeten nog de nodige punten moeten worden behaald om op de slotdag, of misschien hopelijk zelfs eerder, opgelucht adem te kunnen halen.
Overigens kan EFC in uitwedstrijden uitstekende rapportcijfers overleggen, waarin het uit negen ontmoetingen 16 punten wist te behalen met een 5-2 zege tegen koploper AGOVV als meest opvallende uitslag.
De drie achtereenvolgende overwinningen hebben Elburger Sportclub geen windeieren gelegd. Naast het perspectief om op de derde plaats te eindigen, die zeer waarschijnlijk een vervangende periode-titel oplevert, zijn de blauw-wittten ook nog volop in de race voor de 3e periode, waarin men de eerste plaats inneemt.
Al met al voldoende ingrediënten voor een spannende wedstrijd die om 14.30 uur begint en onder leiding staat van de heer H.J. Nooteboom.

Laatste nieuws