Koop loten voor het 75-jarig Jubileumverloting Koop een lot

Nieuws

ESC A1: Cupfighters

Op Woensdag 30 Maart om 19:30 werd er afgetrapt voor, wat beloofde, een mooie bekerwedstrijd. Sportpark “De Kouwenaar” was het strijd toneel voor VIOS Vaasen A1D en ESC A1.

De Elburgers zijn nog volop in de race om de titel en doen dus ook nog actief mee in de beker. VIOS Vaasen blijkt in de competitie wat wisselvallig maar liet in de beker een aantal ploegen achter zich. En zoals het cliché zegt: bekerwedstrijden zijn wedstrijden apart. De hoeveelheid punten tellen niet mee, alle andere prestaties tellen niet mee; het gaat om die wedstrijd, op dat moment.

ESC A1 begon met de volgende 11:

Thomas
Haye – Joël – Bas – Max
Roelof – Sven – Yanick
Jordi – Thom – Willem
Res. Iki – Daan – Tim
Het fluitsignaal van de man met de fluit klonk en de halve finale was begonnen. Al gauw werd het spel van Vios duidelijk; Pompen of verzuipen. Dit maakte dan ook dat ESC zich het eerste kwartier even geen raad wist wat resulteerde in wat slordige passes hier en daar. Ook Vios was niet helemaal correct in de passing en dit alles bij elkaar opgeteld zorgde voor een wat rommelige 25 minuten. Nu is het niet zo dat er in die eerste 25 niks gebeurde, in tegendeel; ESC kreeg een aantal mogelijkheden. Een paar goede voorzetten van Roelof en Sven konden niet worden binnen gekopt/geschoten door Willem. Na deze acties volgde nog een door Thom ietwat ongelukkige poging. Ook was er nog een aardige mogelijkheid voor Sven om de score te openen maar helaas.

Toch was het na ongeveer een half uur spelen raak. Een werkelijk geweldige dieptebal van Haye kwam terecht bij FC Hardloop Jordi en hij maakte zijn reputatie waar; De meest makkelijke ballen missen en de onmogelijke goals scoren. Met een subtiel schot met zijn (linker!!!!) been wist hij de goalie van Vios te passeren. ESC A1 begon beter te voetballen maar de man in het geel + fluit vond het welletjes geweest voor de eerste 45 minuten.

De tweede helft wilden we de wedstrijd gauw in het slot gooien. Toch werden we binnen 4 minuten verrast door één van de vele “pomp” ballen van Vios en voor onze supporters (Die duidelijk in de meerderheid waren) goed en wel klaar waren voor de tweede helft was het al 1-1. Een flinke zeperd en tegen de verhouding in.

Vios was voornamelijk gevaarlijk met lange ballen en jammerlijk was dat we na een goede eerste helft mee gingen in dit spel. Er werd nauwelijks tot niet opgebouwd en we leden veel balverlies. Halverwege de tweede helft kwam Willem in de clinch met een speler van Vios en dreigde het even uit de hand te lopen. Daar waar er van Elburgse kant alleen wat woorden vielen wist de Vios speler zich niet te beheersen en na wat duw en trekwerk werd deze (terecht) met een gele kaart bestraft. Jammer want het was een sportieve wedstrijd. En om gelijk alle smetjes van deze wedstrijd maar op te sommen werden er wat kinderachtige scheldwoorden geroepen naar onze grensrechter. Gelukkig grepen de begeleiding van Vios en de arbiter goed in en werd dit gauw de kop ingedrukt. Goed opgepakt.

De Elburgers kwamen 10 minuten met een man meer te spelen en dit gaf ruimte. Na een aantal scrimmages en kansen uit dode spelsituaties kreeg Yanick nog een behoorlijke kans na een combinatie met Jordi maar het schot miste precisie. De grootste kans van de tweede helft kwam van het hoofd van de man die later dit duel nog een stempel zou drukken op de wedstrijd. Roelof kopte de bal snoeihard op de lat. Uiteindelijk ging een voorzet van Jordi nog rakelings langs de goal en daarmee vond de scheidsrechter het mooi geweest.

Vios had wat het leek te willen bereiken; strafschoppen. Nu hebben de Elburgers goede herinneringen aan strafschoppen en dus was er ondanks de teleurstelling geen paniek.
De eerste strafschop werd genomen door Vios. De strafschop werd hard ingeschoten maar wel op ideale hoogte voor doelman Thomas. Hij wist met een krachtige redding de pingel te keren. Niemand wist nog dat Thomas zich zou ontpoppen tot Man of The Match.

De eerste strafschop van ESC A1 werd loepzuiver binnengeschoten door Haye. De penalty daarna werd door Vios benut en toen was het de beurt aan Joël Schenk Riise; Hij bleef zeer koel en ook op deze penalty viel niets aan te merken. Opvallend was wel dat de doelman van Vios tweemaal in de goede hoek zat. Ook Thomas zat in de goede hoek maar kon de bal helaas niet keren. De stand was 2-3 en Roelof-Jan mocht aanleggen voor de 2-4. Echter miste Roelof de penalty. Vios kon de stand weer gelijk trekken maar voordat Roelof zich kon omdraaien tijdens het teruglopen naar de middenlijn, was het Thomas Krul die de bal wist te pakken. Dit hield in dat Thom voor de beslissende penalty mocht aanleggen. Deze leek niet heel denderen binnengeschoten maar hij zat, en dat was het belangrijkst! De spelers van ESC A1 besprongen hun doelman want Thomas heeft zich als een echte penalty killer ontpopt.

ESC A1 bereikt de finale van de KNVB beker en dit zorgde voor veel positieve reacties en felicitaties. Echter waren onze buren wat minder enthousiast maar ach, dat hoort erbij zeggen ze 😉

Het meegereisde publiek, wat zelfs vanuit het hoge noorden was afgereisd; Geweldig dat jullie er waren en we zien jullie graag terug tijdens de finale. Ook roepen wij iedereen op om ons te komen steunen in de KNVB bekerfinale!
Alle informatie rondom de bekerfinale zal zo spoedig mogelijk verschijnen op de facebookpagina van ESC A1 en/of de site van ESC.

Laatste nieuws