Koop loten voor het 75-jarig Jubileumverloting Koop een lot

Nieuws

Gemiste strafschop fataal voor Elburger Sportclub

Vijf minuten na de hervatting kreeg Elburger Sportclub een unieke mogelijkheid om middels een strafschop  op een 1-0 voorsprong te komen in de tenslotte met 2-0 verloren thuiswedstrijd tegen EFC ´58 uit Ermelo. Raoul Jessurun, die doorgaans dergelijke  “klusjes”  klaart,  keek echter vanaf de zijlijn wegens een schorsing toe maar vertrouwde er op dat zijn collega Milos Durmic zijn ploeg aan de leiding zou brengen. Dat deed de Elburger-aanhang ook, maar helaas schoot de technisch begaafde speler tot grote ontzetting van alles en iedereen met een blauw-wit hart de bal naast het doel van Alex Lubbersen.

Terwijl de ploeg deze domper nog verwerkte, sloeg EFC  in  de omschakeling echter genadeloos toe en kreeg Paul van Prehn op de rechtervleugel alle vrijheid om doelman Kevin Struik met en onhoudbaar en diagonaal schot te passeren.  

De aanleiding tot  het toekennen  van de strafschop door arbiter Nooteboom was een  al dan niet onbewuste handsbal van één der EFC-verdedigers na een scherpe voorzet vanaf de linkervleugel.

De tegenslag van deze gemiste strafschop is de thuisclub  fataal geworden, want hoewel er nog voldoende tijd resteerde om de stand in ieder geval in evenwicht te brengen, bleef de robuuste EFC-verdediging eigenlijk vrij eenvoudig overeind en had het weinig gevaar te duchten van de machteloze Elburger aanvallers . Toch beleef de hoop een treffer levend, maar enkele minuten voor tijd was  het over en uit voor de thuisclub.  Vanaf zo´n 30 meter verdween de bal na een fantastisch en geplaatst schot van Erwin Westerbroek over de iets te ver voor zijn doel staande Struik in de touwen.

En de eerste helft dan zult u denken  ?  Afgezien van een kans voor de opgerukte verdediger Leroy Ponstein en een terecht wegens buitenspel afgekeurde treffer van Robert Radstaak  viel er weinig opwindends te noteren en overheersten over het algemeen de defensies.

Laatste nieuws