Trekkinguitslag 75-jarig jubileumverloting bekend Sluiten x Bekijk uitslag

Nieuws

Elburger Sportclub wint krap bij Hulshorst (0-1)

20160409_142652-1De enige en winnende treffer van Elburger Sportclub in de uitwedstrijd tegen Hulshorst, nota bene op naam van een verdediger, was illustratief voor de onmacht van de Elburger aanvalslinie deze middag. Na tien minuten spelen was het de ver opgerukte Björn van de Wetering die de bal, na een als een voorzet bedoeld schot, tot ieders verrassing achter doelman Thijs Menges in de touwen zag verdwijnen. In deze matige wedstrijd was Elburger Sportclub het eerste halve uur heer en meester en had toen al op een ruimere voorsprong moeten staan. De mooiste kansen (o.a. Mark J. en Milos Durmic) werden echter niet in treffers omgezet, waarbij de Hulshorst-defensie met pijn en moeite en ten koste van enkele hoekschoppen overeind bleef. Naarmate de eerste helft vorderde verscheen de thuisclub echter enkele malen gevaarlijk voor het doel van Kevin Struik en had, tegen de verhouding in, zo maar de gelijkmaker kunnen vallen.
Na de hervatting was Elburger Sportclub weliswaar wat minder frequent voor het vijandelijke doel te vinden, maar kreeg o.a. via Ali Muala’a wel weer de betere mogelijkheden. Hulshorst bleef geloven in een positief resultaat, maar ontbeerde kwaliteit om het de blauw-witten echt lastig te maken. Aan de andere kant waren ook de blauw-witten niet bij machte om de wedstrijd definitief te beslissen. De wedstrijd sleepte zich verder zonder noemenswaardige hoogtepunten naar het eind, maar een ultiem slotoffensief(je) van de thuisclub zorgde toch nog voor klamme handjes bij de Elburgers in deze door de jeugdige scheidsrechter Jorn van Eck uit Nunspeet uitstekend geleide wedstrijd.
De ploeg van Remon van Schoonhoven blijft door deze krappe zege nog steeds in de race voor een (vervangende) periode-titel, maar gaat het er voor Hulshorst somber uitzien.

Laatste nieuws