Koop loten voor het 75-jarig Jubileumverloting Koop een lot

Nieuws

Elburger Sportclub gastheer van Stroe

Na het vrije weekend wordt a.s. zaterdag de competitie hervat en staat de laatste en beslissende fase voor de deur. Vier wedstrijden resten er nog voor de diverse ploegen om het seizoen 2015-2016 al dan niet met succes af te sluiten of in mineur te zien eindigen. In de 3e klasse B, waar zowel in de onderste regionen als in de top de spanning langzamerhand naar een climax stijgt, staat op het Burgemeester Bode sportpark de wedstrijd Elburger Sportclub tegen v.v. Stroe uit de gelijknamige plaats op het programma. Stroe kwam als één van de weinige clubs afgelopen zaterdag in actie tijdens de inhaalwedstrijd tegen het al enige tijd geleden gedegradeerde Vierhouten ‘82 en behaalde vervolgens een kleine 2-1 overwinning. Door deze zege nestelde Stroe zich naast de blauw-witten, die nu beiden met 36 punten de gedeelde vierde plaats bezetten en nog in de race zijn voor de derde positie, die zeer waarschijnlijk recht geeft op deelname aan de na-competitie; ook voor de derde periode-titel zijn de twee opponenten nog kandidaat.
Dat de twee weinig voor elkaar onder doen, op papier althans, blijkt verder uit de resultaten die bijna parallel lopen; alleen het doelsaldo (+13) is duidelijk in het voordeel van Stroe. De laatste keer dat het duel op de kalender stond was in het seizoen 2010-11. Elburger Sportclub zegevierde toen zowel thuis (2-0) als in Stroe (0-3) en sloot dat succesvolle seizoen af met promotie (via de na-competitie) naar
de 1e klasse. Het was in dat voetbaljaar overigens de enige keer in het 68-jarig bestaan van de club dat Stroe uitkwam in de 2e klasse. De eerste ontmoeting (12 dec. 2015) op sportpark `De Bosrand` eindigde in een zwaar bevochten 3-2 overwinning voor Elburger Sportclub waarbij een 2-0 achterstand bij de rust volledig ongedaan werd gemaakt ! Die nederlaag zal Stroe ongetwijfeld (nog) niet lekker zitten en derhalve belust zijn op revanche. Gezien de belangen hopen we dat beide ploegen de toeschouwers een boeiende wedstrijd weten voor te schotelen. De aftrap is zowel gewoonlijk om 14.30 uur en Richard Makkinga uit Wierden is de scheidsrechter van dienst.

Laatste nieuws