Koop loten voor het 75-jarig Jubileumverloting Koop een lot

Nieuws

Elburg maakt zich op voor de Pinkstermarkt

PinkstermarktELBURG –  Op 2e Pinksterdag, 16 mei dit jaar, staat de Elburger binnenstad traditioneel weer in het teken van de traditionele Pinkstermarkt. De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de Elburger Sportclub en haar Supportersvereniging Blauw-Wit. De marktcommissie draait op volle toeren om van de 6e Pinkstermarkt ook dit jaar weer een succes te maken. Voorzitter van de commissie Henk Hulst is trots op de behaalde resultaten van de afgelopen jaren. ‘De Elburger Sportclub is de afgelopen jaren flink gegroeid, neem alleen al de afdeling damesvoetbal´. De opbrengst van de afgelopen jaren is goed besteed. ´Zo zijn er mooie nieuwe kleedkamers, machines voor het onderhoud van de velden en een prachtige berging voor materieel gerealiseerd. Kees Bruijnes, vrijwilliger van het eerste uur, laat weten dat de besteding van de baten ook voor dit jaar al is bepaald. Energiezuinige ledverlichting rond het hoofdveld van de Elburger Sportclub’.

De actieve marktcommissie spaart echter geen energie in het uitvoeren van hun taak. Naast Hulst en Bruijnes en de marktmeesters Laurens van ’t Oever en Lammert Sneller draaien de commissieleden Johan Willemsen, Frans van Schie, Mark J. en Harmjan Hulst overuren om de vorige Pinkstermarkten weer te overtreffen. ‘We groeien nog steeds’ volgens Bruijnes die trots is op de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken. De kleedjesmarkt is ook een vast onderdeel van de Pinkstermarkt. De kinderen uit Elburg zullen hun uiterste best doen hun waar aan de man te brengen. De nieuwe grote parkeerplaats bij de haven is gereed, de winkels in het centrum zijn ’s middags weer open en als decor dient zoals altijd weer de prachtige sfeervolle binnenstad van Elburg.

Voor geïnteresseerde standhouders verwijst de commissie naar de website van de Elburger Sportclub, elburgersc.nl/pinkstermarkt of het emailadres: pinkstermarkt@elburgersc.nl

Voor telefonische inlichtingen: 06-11525916

Laatste nieuws