Koop loten voor het 75-jarig Jubileumverloting Koop een lot

Nieuws

Elburger SC wint met 1-0 bij Teuge; heldenrol voor Kevin Struik !

Vorige week de schlemiel; nu de absolute held ! De talentvolle doelman Kevin Struik keepte in z´n nog zeer prille carrière in de uitwedstrijd tegen Sportclub Teuge voorlopig de wedstrijd van zijn leven. Met name in de vierde helft, ja u leest het goed, de vierde helft hield de jonge sluitpost zijn ploeg met een aantal fantastische en ultieme reddingen op de been waardoor de Elburgers met een zwaar bevochten 1-0 zege terugkeerden naar het Vestingstadje. De wedstrijd kreeg een verlenging omdat halverwege de tweede helft scheidsrechter Zander Pouls uit Dedemsvaart wegens duizelingen het duel tot twee keer toe moest onderbreken en tenlotte niet verder
kon. De toevallig aanwezige arbiter Gerard Mulder uit Epe nam het laatste haf uur zijn honneurs uitstekend
waar. Elburger Sportclub kende een goede openingsfase en met enkele fraaie aanvallen werd de defensie van Teuge in verlegenheid gebracht. Echte kansen ontstonden er echter niet omdat de thuisclub de onmachtige Elburger aanvalslinie veelal de baas was. Na pakweg twintig minuten spelen noteerden we de eerste echte mogelijkheid voor Teuge maar Joey de Croon schoot van dichtbij over. Een schot vanaf de rechtervleugel van Mark J., even voor rust, leek de openingstreffer in te luiden maar de bal ging rakelings naast. Na de hervatting moest doelman Struik al direct zijn onmiskenbare talenten aanspreken bij enkele uitstekende kansen voor de thuisclub. De mogelijkheden voor Elburger Sportclub, die aanvallend nauwelijks een vuist konden maken, bleven beperkt. Terwijl Struik met enkel grandioze reddingen bij vriend en vijand bewondering oogstte sloeg Elburger Sportclub halverwege “de vierde helft” toch onverwachts toe. In een fase waarin men wat vaker op de helft van de tegenstander was te vinden kopte Robert Radstaak uit een hoeschop van Ali Muala’a op fantastische wijze de
bal achter doelman Joost Veldwijk. De heldenrol voor Struik bereikte vervolgens een climax en hij mocht na afloop dan ook zeer terecht de knuffels van zijn trainer en ploeggenoten in ontvangst nemen.
Door deze zege en de gelijke spelen van de concurrenten Stroe en BAS zijn de blauw-witten (weer) koploper in de strijd om de derde periode-titel. Met de voorlaatste (uit)wedstrijd tegen Zwart Wit ‘63 a.s. zaterdag, en de thuisontmoeting tegen Rood Wit ’58, op de slotdag, in het verschiet zal duidelijk worden of de competitie nog een aangenaam staartje krijgt voor de Elburgers.

Laatste nieuws