Nieuws

Seizoen ten einde voor Elburger Sportclub

Het seizoen voor Elburger Sportclub zit er zo goed als zeker op! In de uitwedstrijd tegen Zwart Wit ´63 te Harderwijk gingen de blauw-witten, na een 1-0 voorsprong bij de rust, tenslotte met 2-1 ten onder. Door deze nederlaag zijn Stroe, BAS en Zwart Wit `63 nu de drie belangrijkste  gegadigden voor de laatste (3e) periode. Zwart Wit stelde door deze overwinning het 3e klasserschap overigens definitief veilig.

Een hoogstaande wedstrijd op het fraaie sportpark aan de Parkweg is het niet geworden, waarbij de Elburgers in de eerste helft de zaakjes over het algemeen goed onder controle hadden. Toch was de eerste de beste kans voor de thuisclub waarbij Bart Mous van dichtbij in vrije positie voor doelman Kevin Struik hoog over schoot. Nadat hij al eerder de buitenkant van de paal had geraakt, was het Mathijs Frik die ongeveer  tien minuten voor rust vanaf zo’n meter of twintig opnieuw keihard met z’n linker uithaalde en de bal onhoudbaar voor doelman David Houtman in de rechter benedenhoek verdween.

De tweede helft was nog maar amper begonnen of Elburger Sportclub kreeg een geweldige kans om de voorsprong te verdubbelen. Een fraaie actie op de linker vleugel van Marvin Visscher werd gevolgd door een perfecte voorzet, waarbij Ramon Flokstra de bal in de rechterhoek wilde tikken, maar doelman Houtman met een uiterste krachtsinspanning de bal net voor de doellijn weggrabbelde. Nog geen honderd tellen later lag de bal  aan de andere kant wèl  in het netje, waarbij de Elburger-verdediging niet voldoende ingreep en Fred van de Loo doelman Struik wist te passeren. Zwart Wit speelde in het tweede part veel scherper dan in de eerste vijfenveertig minuten, terwijl  het spel van de Elburgers gekenmerkt werd door slordigheden. Dit had tot gevolg dat de thuisclub na ongeveer een kwartier spelen  aan de leiding kwam middels Bart Mous. Hierna was er nog voldoende tijd om in ieder geval op gelijke hoogte te komen, maar de betere kansen waren toch voor de thuisclub.  Na een afwezigheid van ruim twee  maanden maakte  Wim de Vries een kwartier voor tijd z’n rentree en was enkele malen zelfs dichtbij een treffer, waarbij een Harderwijker-verdediger tot tweemaal toe zijn doelman op de doellijn moest assisteren om een erger te voorkomen..

Laatste nieuws