Nieuws

F2 kampioen in een zinderende finale

Zaterdagochtend 7 mei, de datum die op 10 kalenders in Elburg met dikke letters was genoteerd. Al na een paar weken in de competitie was duidelijk dat de wedstrijd BAS F2 – ESC F2 de wedstijd moest gaan worden waarin het kampioenschap zou worden beslist. Of de KNVB het bewust gedaan heeft of niet zullen we nooit weten, maar de finale was gepland op de laatste speeldag van de competitie. Helaas in Biddinghuizen en niet op de prachtige kunstgrasvelden van ESC.

De uitgangspositie voor deze wedstrijd was als volgt:

  1. ESC F2 9 gespeeld, 27 punten, 89 doelpunten voor en 9 tegen;
  2. BAS F2 9 gespeeld, 27 punten, 80 doelpunten voor en 14 tegen.

De uitgangspositie voor ESC was dus gunstig. Een “gelijkspelletje “ was voldoende voor de schaal. De analisten voorspelden de betere kansen voor ESC, zeker gezien de groei die de spelers onder begeleiding van Evert, Rick en Gerwin gemaakt hebben.

Na wat gedoe om een speeldatum af te stemmen met BAS, hun topscorer was op vakantie, is toch besloten om op de vastgestelde datum te spelen. BAS bleek ruime aanvulling gezocht en gevonden te hebben in hun F1, dus dit zou een flinke kluif kunnen worden.

Tijdens de warming up bleek al snel dat de jongens toch wel een klein beetje zenuwachtig waren. Of dit kwam door meegereisde publiek of omdat ze het echt superspannend vonden werd niet helemaal duidelijk.

Met de nodige praatjes werd gestart met de wedstrijd en hier begon het aftasten Het spel van beide teams was niet geweldig. ESC was meer voetballend naar oplossingen aan het zoeken terwijl BAS nadrukkelijk de counter zocht. Een momentje van onoplettendheid achterin bij de blauw-witten zorgde ervoor dat na 9 minuten de stand van 1-0 op het scorebord kwam. Gelukkig wist Reinier op een assist van Morris binnen een minuut de stand weer gelijk te trekken. Tot de rust golfde het spel op en neer en wist Sven de schade te beperken en gingen de teams bij een terechte stand van 1-1 aan de thee.

In de tweede helft stond er een ander ESC in het veld, iets feller en scherper. Bas had wat omzettingen gedaan en was daardoor aanvallend minder gevaarlijk. Vrij vlot na de rust tekende Morris voor de 1-2 en zorgde hij er voor dat de massaal meegereisde supporters helemaal door het dolle heen waren.

Na een handsbal die niet gegeven werd wist BAS het net weer te vinden en stond het weer 2-2, Voor ESC was er nog steeds niets aan de hand. Bij deze stand was ESC nog steeds kampioen. BAS ging op jacht naar de 3-2 en gaf daardoor meer ruimte weg.

Na een mooie aanval rondde Morris beheerst af en tekende hij voor de 2-3. Hierna ging de boel op slot bij ESC en werden er zelfs nog wat kansen gemist. Complimenten voor ESC hoe er geknokt is om deze overwinning over de streep te trekken, al had het voor de supporters wel wat minder spannend gemogen.

Na het verlossende eindsignaal ontplofte de boel aan Elburgse zijde. De spelers, de begeleiders en de supporters waren door het dolle heen. Een van de vaders had een hele stapel t-shirts laten drukken die dankbaar in ontvangst werden genomen.

Na de penalties snel naar Elburg, om zoals het hoort in eigen huis gehuldigd te worden. Het kampioenschap is door het team gevierd met medailles, een schaal, patat en alles wat er bij hoort.

Sven, Daan, Chiel, Robbe, Reinier, Stefan, Maik, Lars, Appie, Morris, Evert, Rick en Gerwin Gefeliciteerd!!!!!

Laatste nieuws