Nieuws

Laatste wedstrijd voor Elburger Sportclub

A.s. zaterdag staat de laatste reguliere copmpetieronde van het voetbalseizoen 2015-’16 op het programma. Elburger Sportclub is op het eigen Burgemeester Bode Sportpark de gastheer van Rood-Wit ’58 uit  Putten. Wat wellicht op een aantal andere sportvelden wèl het geval zal zijn, zullen er deze middag in Elburg geen tranen vloeien na een kampioenschap of degradatie. Voor zowel Elburger Sportclub als Rood-Wit ´58 zit het seizoen er, sinds vorige week, zo goed als zeker op. Na de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen Zwart Wit ’63 ging de hoop op het behalen van een periode-titel in rook op, terwijl voor Rood Wit continuering van  het 3e klasserschap vrijwel een feit is na de 1-0 zege op EFC ’58. Alleen bij een heel ongunstig  scenario, zouden de Puttenaren nog op de vervelende 11e (p/d) plaats kunnen eindigen.

Na de recente nederlaag in Harderwijk is het de vraag of de Elburgers nog voldoende motivatie op kunnen brengen om het seizoen op waardige wijze  af te sluiten. Een mooie vierde plaats zou bij een overwinning het hoogst haalbare zijn, maar dan moet VSCO ’61 wèl punten laten liggen. Uiteraard zal ook Rood Wit trachten op de slotdag van de competitie met een goed gevoel terug te keren naar Putten. De uitwedstrijd  eindigde destijds (28-11-2015) overigens in een 2-0 overwinning voor Rood Wit, waarbij  Elburger Sportclub misschien wel één van de slechtste wedstrijden van het seizoen speelde.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer S. Oosterkamp uit Dalfsen.

Laatste nieuws