Nieuws

Seizoen eindigt voor Elburger SC in mineur na 2-3 nederlaag

Het voetbalseizoen 2015-’16 is voor Elburger Sportclub in mineur geëindigd na de 3-2 nederlaag tegen het bezoekende Rood Wit ’58 uit Putten. De minimale kans op een vervangende periode-titel kon, na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Steve Oosterkamp uit Dalfsen, dan ook helemaal uit het hoofd worden gezet, terwijl Rood Wit door deze driepunter het 3e klasserschap definitief veilig stelde. Met name in de eerste helft deed het spel van de blauw-witten soms pijn aan de ogen en kwamen na tien minuten spelen op een 1-0 achterstand na een eigen treffer van Mitchel Kalverda die doelman Kevin Struik met een ongelukkige kopbal passeerde. De thuisclub verscheen wel regelmatig in het strafschopgebied van de gasten, maar doelrijke kansen ontstonden er nauwelijks waarbij onnauwkeurigheid en miscommunicatie de ploeg danig parten speelde.

Op slag van rust verdubbelde Rood Wit zelfs de voorsprong. Een vrije schop op de rand van het strafschopgebied van Barry Grevengoed was doelman Struik te machtig. De Elburgers gingen na de hervatting op zoek naar de aansluitende treffer en na vijftien minuten had de aanhang eindelijk reden tot juichen. Ook hier vormde een vrije schop de inleiding tot een doelpunt. Mathijs Frik joeg
vanaf een meter of twintig de bal snoeihard en onhoudbaar voor doelman Johan Mulder in de touwen.
De gelijkmaker leek een kwestie van tijd maar nadat even daarvoor een treffer van gelegenheidsspits Raoul Jessurun wegens buitenspel was geannuleerd, was het aan de andere kant opnieuw raak. Rood Wit-speler Daniël van Schoor was aan de aandacht ontsnapt van zijn directe bewaker Björn van de Wetering en kreeg hierna vrije doortocht richting Struik om vervolgens fraai af te ronden. Diezelfde Van de Wetering rehabiliteerde zich niet veel later door een afvallende bal fraai te verzilveren.

In een spannende slotfase deed de thuisclub verwoede pogingen om alsnog de gelijkmaker te forceren met o.a.een uitstekende mogelijkheid voor Milos Durmic, maar had Rood Wit evengoed middels enkele opgelegde kansen ook verder uit kunnen lopen.

Laatste nieuws