Nieuws

ESC F1 sluit seizoen 2015/16 af met tweede plaats in Haselünne

Op zaterdag 4 juni werd in Haselünne, de partnerstad van Elburg in Duitsland, voor de derde keer het inmiddels traditionele F toernooi gespeeld. Vanuit de gemeente Elburg deden ’t Harde F1, DSV F2/E2 combinatie en ESC F1 mee. Onze Duitse vrienden traden in het strijdperk met HSV F2, GW Lehrte en SpvgG Hülsen Westerloh.

Na een reis van een kleine twee uur met een heuse spelersbus inclusief reisleider/speaker dhr van Dijkhuizen, namens de gemeente Elburg, kwamen we, vol met wetenswaardigheden over Haselünne en omgeving aan op het zonovergoten sportcomplex van de plaatselijke HSV. Op hoog FIFA-niveau werd al snel besloten om het programma aan te passen aan de hoge temperaturen: een tweede veld werd gereed gemaakt en het programma aangepast. Na de warming up, waarin door onze (verwende?)kunstgrasspelers gewend moest worden aan het hoge, echte gras (de grasmaaiers hadden al een weekje vakantie) kon het feest beginnen.

Langs de velden werden voor de spelers ter afkoeling emmers met water neergezet en ouders maakten kamp in de schaduw onder de bomen. Enkele spelertjes probeerden met hun hoofd in de emmer wel heel erg lang onder water te blijven (geholpen door teamgenootjes), zodat er ingegrepen moest worden: je wilt toch zo’n toernooidag met evenveel kinderen afsluiten als je begonnen bent.

Elke ploeg speelde vijf wedstrijdjes van 15 minuten in een halve competitie en al snel werd duidelijk, dat de er drie ploegen streden om de toernooiwinst: titelverdediger ’t Harde, Haselünne en ESC. DSV werd uiteindelijk best of de rest met een keurige vierde plaats.

ESC F1 had in allerlei fantasie opstellingen drie eenvoudige zeges geboekt op de zwakkere broeders alvorens te stuiten op onze vrienden van ’t Harde, bekend van de competitie – en oefenwedstrijden, waarin ESC vaak net iets de mindere was. Zo ook nu: ’t Harde was iets gelukkiger in de afronding en won verdiend met 3-1.  In de laatste wedstrijd toonde ESC F1 karakter door na een 0-2 achterstand de gastheer uit Haselünne alsnog op te rollen met 5-2 om zo als tweede te eindigen: van Duitsers winnen is bijna net zo leuk als van kanaries winnen.  ’t Harde won voor de tweede keer op rij en mag volgend jaar proberen het nieuwe ESC F1 achter zich te houden.

En zo kwam er een einde aan het schitterende seizoen 2015/16 voor ESC F1 met als absoluut hoogtepunt het winnen van de KNVB beker. Langs deze weg wil ik de F1 spelers: Milan W, Milan R, Stein, Abdallah, Andy, Justin, Tygo, Björn en Deniz bedanken voor hun enthousiasme, inzet en eerste stappen op weg naar hoogstwaarschijnlijk glansrijke internationale voetbalcarrière.

 Ouders van de andere spelers van F1: onze wegen scheiden zich door de nieuwe teamindeling voor komend seizoen, maar ook jullie bedankt voor het gezellige jaar: mede door jullie inzet en trouwe aanwezigheid hebben we veel plezier beleefd aan onze kinderen.

Als laatste wil ik ons begeleidende supertrio bedanken: Wilfred Westerhuis, Marijn Zegers en Evert Ruijter. Drie maal per week klaar staan voor dit team, altijd goed gemutst en vol enthousiasme onze negen jongens de eerste beginselen bijbrengen: naast de voetbaltechnische en tactische zaken was er altijd veel aandacht voor het sociale aspect, wat een teamsport als voetbal nu eenmaal met zich meebrengt: ik neem mijn petje voor jullie af.  ESC mag jullie heel dankbaar zijn voor jullie inzet en begeleiding gedurende dit(en vorig ) seizoen Tijdens de afsluitende F1-BBQ zijn deze drie toppers al uitgebreid in de watten gelegd, het kan echter niet vaak genoeg gezegd worden.

Douglas Driessen (vader Björn)

Laatste nieuws