Nieuws

Ondanks lage opkomst toch een gezellige familiedag

Familiedag 2016 stond in het teken van voetbal. Alle activiteiten die de kinderen in toernooivorm hebben gespeeld, stonden in het teken van voetbal. Helaas was de opkomst teleurstellend. Tijdens het ochtend programma van de familiedag waren er slechts 90 kinderen aanwezig, terwijl ESC ongeveer 240 jeugdleden telt. Wat precies de reden is waarom er elk jaar zo weinig kinderen komen? Geen idee.
De activiteitencommissie ziet dit graag anders en hoopt hier de komende jaren
verandering in te kunnen brengen.

Wat hebben de toppers gedaan die wel aanwezig waren!? Als eerst waren de kinderen van de voetbalschool, F- en E-pupillen aan de beurt. De kinderen werden in teams ingedeeld en het toernooi kon beginnen! Het toernooi
bestond onder andere uit: schieten op het doel voor punten, voetballen met een grote fitnessbal, 2-tegen-2 in de pannakooi en voetbalestafette. Het team dat de meeste punten wist binnen te halen won een lekkere zak snoep!
Ook konden de kinderen testen hoe hard ze precies konden schieten door middel van ‘De Voetbalkicker’. De deelnemers die met de hoogste snelheid konden schieten, wonnen een mooie bidon die voorzien was van het ESC-logo.

Het tweede deel van de dag was voor de spelers uit de D-, C- en B-teams. Voor hen stonden er naast het toernooi, een aantal uitdagende activiteiten op het programma. Deze activiteiten bestonden uit: tweelingvoetbal, bubbelvoetbal, voetvolley en rokjesvoetbal. Ook deze jongens en meisjes konden hun schietvermogen testen bij ‘De
Voetbalkicker’. Na afloop van de activiteiten kon er worden genoten van een welverdiend patatje en een ijsje.

Het was ontzettend leuk om alle enthousiaste gezichten van de kinderen te zien en goed om te horen dat iedereen die meedeed een leuke dag heeft gehad. Top dat jullie erbij waren en we hopen jullie (en de rest van de leden) volgend jaar weer te mogen verwelkomen op de ESC Familiedag!

Wij willen als activiteitencommissie alle vrijwilligers ontzettend bedanken die ons hebben geholpen met het opbouwen, hebben geholpen met het begeleiden van een activiteit en met het afbouwen en alles opruimen. We hopen volgend jaar weer op jullie hulp te mogen rekenen.

Laatste nieuws