Nieuws

7 x7 veldvoetbal bij de Elburger SC

7x7 nou mannen kunnen we het nog“Voetbal verdwijnt niet zomaar uit je bloed”.. Voor mannen die het voetballen nog te leuk vinden, ondanks dat zij zijn gestopt bij hun club. Voor mannen die hun voetbalschoenen nog niet in de wilgen willen hangen. Voor mannen die hun voetbalschoenen al heel lang in de wilgen hebben hangen. Veel mannen hebben nog steeds de behoeft om een balletje te trappen, maar kunnen dit, om verschillende redenen, niet meer in een reguliere seniorencompetitie.

Voor wie?

Spelers met een drukke agenda die niet meer wekelijks willen of kunnen spelen.  Leden die met oude blessures of teruglopende conditie kampen. Oud-spelers en vaders van jeugdspelers die nog graag een potje voetballen op een recreatieve manier. Of zij die door een terugloop van het aantal leden geen elftal meer op de been kunnen brengen. Om toch in de behoefte te kunnen voorzien wil de Elburger SC de mogelijkheid bieden om twee keer per maand, op vrijdagavond 20.00 uur , op een recreatieve manier een potje te voetballen. Uiteraard op de mooie kunstgrasvelden. De insteek van deze recreatieve variant is dat het laagdrempelig moet zijn. Wij kiezen bewust niet voor deelname aan een 35+ of 45+ competitie. De minimum leeftijd is echter wel 30 jaar. Er wordt niet in competitie verband deelgenomen, waardoor je altijd ‘gewoon thuis’ speelt met een vaste groep bekenden. Per avond worden de teams ingedeeld, afhankelijk van het aantal deelnemers. Na afloop van de laatste wedstrijd kan er in de kantine, onder het genot van een drankje, nagepraat worden over de, ongetwijfeld, fanatiek gespeelde wedstrijden. De 3de helft is dan ook een belangrijk onderdeel van deze voetbalavond.

Wat zijn de regels?

Er zal worden gespeeld volgens de regels van de KNVB, met een paar uitzonderingen. Een wedstrijd wordt gespeeld op een half (kunstgras)veld en met kleine goals. Een team bestaat, zoals de naam al zegt, uit een team van zes veldspelers en een keeper.  Geen vaste teams, maar elke week een wisselende samenstelling. Een wedstrijd duurt, afhankelijk van het aantal teams, 2 x 30 minuten met 5 minuten rust.  Er mag voortdurend worden gewisseld. Buitenspel is niet van toepassing. Ingooi is intrap. Afstand is 8 meter en de keeper mag de bal na een terugspeelbal niet met de handen oppakken. Slidings, duwen, tackles en ander lijfelijk contact is niet toegestaan. Er is geen scheidsrechter nodig omdat  de regels onderling gehandhaafd worden en sportiviteit het uitgangspunt is.

Inventarisatie / Inschrijven

De Elburger SC wil graag een inventarisatie maken van geïnteresseerden. Ben je enthousiast? Dan kun je je aanmelden. Bij voldoende aanmeldingen willen we in september starten met een najaarsronde. Inschrijfgeld per ronde bedraagt 25 euro.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar ESC7x7@hotmail.com. Als blijkt dat er voldoende aanmeldingen zijn, krijg je een mail terug om de inschrijving compleet te maken. Voor vragen kun je ook terecht bij het eerder genoemde mailadres.

7_tegen_7-banner

Laatste nieuws