Nieuws

“De derde klasse C moet een feest worden”

VELUWE – Leden van alle clubs uit de aanstaande derde klasse C in het district Oost stonden te juichen toen de KNVB de indeling van deze zaterdagcompetitie bekend maakte. Maar liefst 12 ploegen van de Noord-Veluwe komen tegen elkaar uit, wat resulteert in maar liefst 38 derby’s. De clubs komen onder meer uit Hattem, Wapenveld, Heerde, Elburg, Oosterwolde, Doornspijk, Zwolle, Oene, Veessen, Hasselt en ’t Harde.Eén dezer weken wordt daarom de website www.3coost.nl gelanceerd. Hierop komen voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen van deze competitie. “Om te bekijken hoe het leeft heb ik vorige week de FB-pagina 3cOost opgezet. Nu, een weekje later, heb ik al 672 likes en de medewerking van de voetbalclubs is subliem. Nu gaan we ook vier keer een online magazine brengen met interviews met spelers en trainers van de clubs”, zo vertelt initiatiefnemer Wilfred Willemsen.

Ook bedrijven reageren enthousiast. “Voetbal is en blijft een prachtig podium voor bedrijven om zich te profileren. En dat hebben we ook gemerkt. We brengen vier keer dit seizoen een online magazine over de derde klasse C. Daarin kunnen bedrijven adverteren en ze kunnen ook wedstrijdsponsor van de wedstrijd van de week worden. En dat allemaal tegen relatief mooie bedragen. En het blijkt dat dit aanslaat, want diverse bedrijven hebben zich al gemeld om zichzelf te koppelen aan dit voetbalplatform”, aldus Willemsen.

Zo kun je al sponsor van ‘de wedstrijd van de week’ worden voor 75 euro. Je wordt dan genoemd in de voorbeschouwing en in het wedstrijdverslag. Daarnaast komt er een redactioneel artikel op de website over het bedrijf, enkele dagen voordat deze wedstrijd gespeeld gaat worden. “In sommige weekenden hebben we 2 of 3 wedstrijden die we voor gaan beschouwen. Dat heb je met zo’n hoeveelheid derby’s. En we willen alle clubs graag de aandacht geven die zij verdienen”, legt Willemsen uit.

“Ook gaan wij de gele en rode kaarten bijhouden. De ploeg met de minste kaarten krijgt van ons een mooi bedrag bestemd voor de jeugdopleiding om de fairplay hoog in het vaandel te houden. Want daar gaat het natuurlijk om. De derde klasse C moet een feest worden”, besluit Wilfred Willemsen. Voor meer informatie kan men terecht via telefoonnummer 06-21844993 of via de Facebookpagina van 3COost.

Laatste nieuws