Nieuws

Prachtig deelnemersveld zesde editie ITU 14 Hulshorst

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus 2016 wordt alweer voor de zesde keer het International Tournament U14 Hulshorst gehouden op sportpark ‘De Eendracht’. De organisatie streeft er weer naar om een sterk en gevarieerd deelnemersveld naar Hulshorst te krijgen en lijkt daar in 2016 weer
in te slagen.


Voor het allereerst zal er dit jaar een team van buiten Europa meestrijden om de titel. Het zijn de talenten van Laranja Mecanica uit Brazilië die hun kunsten gaan vertonen in Hulshorst. Laranja
Mecanica is een voetbalschool die onder leiding staat van de Nederlanders Marco Plomp, Wim Jansen jr. en Ron van Niekerk. De intentie van deze voetbalschool is om hun spelers zich te laten ontwikkelen op voetbalgebied, maar zeker op sociaal-maatschappelijk vlak.
De enige club die op alle voorgaande edities actief is geweest is AZ uit Alkmaar en in 2016 zijn de Alkmaarders weer actief in Hulshorst. De club staat bekend om hun verzorgde voetbal, maar dit heeft nog geen toernooiwinst opgeleverd, hun beste resultaat zijn twee halve finaleplaatsen in 2011 en 2013.
Tweevoudig winnaar van het International Tournament U14 Hulshorst, Bayer Leverkussen, zal dit jaar hun titel proberen te prolongeren. In het eerste jaar dat de sterke Duitsers meestreden, pakten ze direct de titel en vorig jaar waren de Duitsers uit Leverkussen de sterksten. Verder zullen Borussia Dortmund, FC Kopenhagen, KRC Genk, Sparta Rotterdam net als vorig jaar weer actief zijn in Hulshorst en is Vitesse weer terug na één jaar afwezigheid.
Naast de jeugdploegen van deze betaald voetbal organisaties zal uiteraard het Regioteam weer deelnemen. De verenigingen VVOG, v.v. Hierden, DSV ’61, ESC, ’t Harde, v.v. Nunspeet, v.v. Elspeet en v.v. Hulshorst zullen weer spelers afstaan om het regioteam te vormen.
De selectie van het regioteam bestaat uit de volgende spelers:
• Jesper den Herder (vv Hulshorst)
• Dior Osmani (vv Hulshorst)
• Jardi Niebeek (vv Nunspeet)
• Ray Bouw (vv Nunspeet)
• Fabian Zoet (vv Nunspeet)
• Leon Post (vv Elspeet)
• David Bleijenberg (vv Elspeet)
• Patrick Visser (DSV’61)
• Thomas van Spijkeren (DSV’61)
• Max Kusters (VVOG)
• Job Schultink (VVOG)
• Chris Pfrommer (VVOG)
• Niels Meijer (vv Hierden)
• David Krommenhoek (vv Hierden)
• Age van Pijkeren (vv Hierden)
• Rick Zanting (sv’t Harde)
• Nick Hefti (Elburger SC)
Kijk voor meer informatie op www.itu14.nl.

Laatste nieuws