Nieuws

Derde weekendafsluiting N 309 (Eperweg) ’t Harde

’t HARDE – Tussen vrijdag 19 augustus 2016 (19.15 uur) en zaterdag 20 augustus 2016 (23.00 uur) is de onderdoorgang A28 afgesloten voor doorgaand verkeer! Bestemmingsverkeer van en naar ’t Harde dat onder het viaduct door wil, leiden we in die periode om via de eerstvolgende op- en afritten: de aansluiting 17 (Wezep) en de aansluiting 15 (Epe). Houd rekening met een extra reistijd van ongeveer 15 minuten.

Fietsers en voetgangers aan de noordzijde van de A28 (zijde ’t Harde) maken dit weekend gebruik van het fiets- en voetpad aan de westzijde van de N309. Speciaal voor dit weekend wordt het nieuwe fiets- en voetpad aan de zijde van het AC-Restaurant opengesteld. Het oostelijke fiets- en voetpad is dit weekend afgesloten. Aan de zuidzijde van de A28 (Zijde Spoor) blijft het fietspad aan de oostzijde geopend conform de huidige situatie. Hulpdiensten, openbaar vervoer en landbouwverkeer worden door verkeersregelaars naar de westzijde geleid (zie afbeelding: groene pijl). Het verkeer op de A28 heeft geen last van de werkzaamheden, ook de op- en afritten van de A28 blijven bereikbaar.

Direct na het sloopweekend wordt gestart met de bouw van het noordelijke viaduct. Hierbij passen we dezelfde werkvolgorde toe als voor het zuidelijke viaduct. Gelijktijdig met de bouw van het viaduct wordt onder het viaduct gestart met de reconstructie van de N309. Door de sloop van beide oude viaducten is er ruimte gekomen voor de nieuwe wegindeling van de N309. Het breder maken van de N309 onder het viaduct wordt gelijktijdig uitgevoerd met de bouw van het noordelijke viaduct. (Bron: Bottercourant)

Laatste nieuws