Nieuws

Elburger Sportclub verliest bekerwedstrijd tegen Swift `64 met 2-1

Elburger Sportclub is de eerste wedstrijd in de poule-fase om de KNVB-districtsbeker tegen 4e klasser Swift ´64 in Swifterbant met een valse start begonnen en leed een teleurstellende 2-1 nederlaag.
Na amper honderd tellen keken de Elburgers al tegen een 1-0 achterstand aan door een eigen treffer. Swift, dat afgelopen seizoen op een haar na promotie miste naar de 3e klasse, kreeg in de eerst helft de betere kansen, terwijl de formatie van Remon van Schoonhoven hier weinig tegenover wist te stellen. Op slag van rust verdubbelde de thuisclub zelfs de score doordat de ESC-defensie geen antwoord had op en goed uitgevoerde Swift-aanval.
Na de hervatting kwamen de blauw-witten een stuk beter voor de dag en moest de thuisclub zich hoofdzakelijk beperken tot verdedigen. Er kwamen voldoende mogelijkheden voor de aansluitende treffer en nadat Wim de Vries al eerder een kopbal op de paal had gemikt was dezelfde speler halverwege wel succesvol door de Swift-doelman met een fraai lobje te passeren. De gelijkmaker hing hierna in de lucht, maar het verre opdringen van de 3e klasser had zowaar ook nog een derde treffer voor de thuisclub op kunnen leveren.

 

Laatste nieuws