Nieuws

Dubbel verlies voor Elburger Sportclub

De tweede wedstrijd (in de poule-fase) om de KNVB-districtsbeker is voor Elburger Sportclub in dubbel opzicht slecht afgelopen.

De blauw-witten verloren niet alleen met 4-3 van de zondag 4e klasser Groen Wit ’62 in Apeldoorn, maar zagen bovendien twee spelers (Robbert van Schie en Lorenzo van Dam) ernstig geblesseerd het veld verlaten die zelfs voor verdere behandeling naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd.
Na een moeizame openingsfase, waarin de Elburgers al snel tegen een 1-0 achterstand aankeken, herstelde de ploeg zich goed en kwam, door doelpunten van van Wim de Vries (strafschop) en Raoul Jessurun, op een 2-1 voorsprong.

Ook in de tweede helft waren de blauw-witten overwegend de bovenliggende partij. De thuisclub stroopte de mouwen echter vervolgens flink op en zocht de grenzen van het toelaatbare op, waartegen de matig leidende arbiter Van de Belt veel te lankmoedig optrad.
Nadat de thuisclub middels een vrije trap op gelijke hoogte was gekomen, namen de Elburgers opnieuw de leiding door een rake kopbal van De Vries en leken op een overwinning af te stevenen. Terwijl Van de Belt vervolgens een Elburger treffer onterecht wegens vermeend buitenspel had geannuleerd en hierna een zeer twijfelachtig doelpunt van Groen Wit wèl toekende, slaagde de thuisclub er toch in om de winnende treffer te produceren.
Dit ging gepaard met enkel grove Apeldoornse overtredingen waarvan met name Van Schie het slachtoffer werd. Omdat de wissels inmiddels waren verbruikt, moesten de Elburgers de wedstrijd met tien man uitspelen en floot Van de Belt in een rommelige slotfase ook nog eens acht minuten te vroeg af.
A.s. zaterdag 27 aug. speelt Elburger Sport de laatste wedstrijd in de poule-fase thuis tegen Batavia ’90 uit Lelystad. Deze ploeg behaalde in het voorjaar, tijdens een beslissingswedstrijd in Elburg, ten koste van Swift ’64 het kampioenschap en zien we het komend seizoen dus terug in de 3e klasse (B). Het duel in Elburg begint om 14.30 uur.

Laatste nieuws