Nieuws

De eerste beker punten zijn binnen voor ESC 2

Na 2 oefenwedstrijden te hebben gespeeld tegen Epe 2 (2e klasse zondag) 3-2 overwinning en een 3-0  nederlaag tegen Nunspeet 2 (1e klasse ) startte een sterk vernieuwd ESC 2  (8 nieuwe spelers) aan de beker competitie.Afgelopen zaterdag werd er met  4-1 gewonnen van DSV 3

Een goed combinerend ESC 2 kwam geen enkele keer in de problemen en gingen dan ook dik verdiend met 2-0 rusten. Vlak na rust dacht DSV toch nog in de wedstijd te komen, door de  2-1 te scoren, maar zover lieten de mannen van trainer Gerard van Schoonhoven het niet komen door de 3e en 4e binnen te tikken was het verzet gebroken. De eerste beker punten zijn binnen.De 2e bekerwedstrijd zouden we een tegenstander van een ander kaliber treffen namelijk ASV Dronten 2( 1e klasse) ASVD had al in de 1e wedstrijd met 7-0 afgerekend met Elspeet 3. ASVD probeerde het spel direct te dicteren door een hoog tempo op de mat te leggen, ESC gaf geen krimp kreeg zelf na 10 min volledig grip op de wedstijd en bepaalde waar ASVD zijn spelletje mocht spelen, van spelde prikken in het 1e kwartier werd ESC steeds gevaarlijker wat resulteerde in enkele hoekschoppen, bij de 3e was het raak de bal werd van hoofd naar hoofd gekopt waarbij Remco Timmer (ja u leest het goed hij is weer terug)  het laatste zetje gaf 1-0.

In het moderne voetbal blijkt het zo te zijn dat de ploeg die het meeste balbezit heeft vaak aan het kortste eind trekt, dat was in deze wedstrijd ook het geval, balbezit ASVD maar ESC bepaalde wat er gebeurde, ook al door dat Alexander Nagelhout( ja ook weer op het oude nest) uitstekend leiding gaf van achter uit, op het middenveld Marten de lakens uit deelt, lijkt er een goede balans in het 2e  te ontstaan. Na een extra drink pauze tijdens een blessure behandeling werden er door de rechtsback Mitchell en spits Albert nog wat tactische  dingen besproken, prompt 30sec later lag de 2-0 in het mandje, een mooie combinatie van achteruit werd Mitchell de ruimte in gestuurd met een perfecte voorzet werd Albert bij de 2e paal bereikt en schoof de 2-0 binnen en zo gingen we met een uitstekend gevoel rusten.

In de rust werd afgesproken zo door te gaan, Remco werd gewisseld voor Lars Lamberink (ook hij weer terug, 3x per week naar Biddinghuizen fietsen beviel niet zo best)  Maar toch kwam in de 2e minuut de spits van ASVD alleen voor ESC  doelman Kevin maar die liet zich in de 1 tegen 1 niet verrassen, daarna het zelfde spelbeeld als in de 1e helft, het is ASVD die opties sterker is maar ESC bepaald,  tot 15 min voor tijd krijgt ASVD een vrije trap deze werd laag genomen, de naar de 1e paal komende spits had weinig moeite deze kans te verzilveren 2-1. ASVD rook bloed en stroopte de mouwen nog een extra op, maar dat het spannend bleef kwam niet door de ASVD maar door dat ESC na liet ASVD op de slachtbank te leggen.

Door het aandringen van ASVD werd er nog al wat ruimte achter de laatste line weggegeven, door dat ESC, twee snelle spitsen had in gebracht  en deze het versier niet op scherp hadden staan en alle steekballen niet de juiste snelheid hadden werd verzuimd ASVD met een 5 of 6-1 naar huis te sturen. Een zeer mooi optreden van ESC 2 ,met 2 wedstrijden 6 punten vier koploper in de poule

Opstelling ESC
Doel: Kevin Struik
Achter: Haye Roossien Alexander Nagelhout, Arjan Goudriaan, Mitchell Kalverda, Joel Schenk
Midden: Rico Rianto,(Jordy Smit) Marten de Kruijff , Ferry Land (Maurice Knaap)
Voor: Albert Nijhof(Lars Lamberink) Remco Timmer (Yanick Verwij)

As zaterdag op naar Elspeet om 13.30 uur spelen we daar om door te stoten naar de volgende ronde;

Het Blauw Witte Hart

Laatste nieuws