Nieuws

Elburger Sportclub verliest ook derde bekerduel

Een week voordat de competitie losbarst,  met direct al de aansprekende derby  tegen DSV ´61 als ouverture, lijkt Elburger Sportclub  de juiste vorm nog niet te pakken te hebben. Evenals in de voorgaande twee wedstrijden ging ook het laatste duel in de poule-fase om de  KNVB-districtsbeker, tegen  Batavia ’90 uit Lelystad,  verloren. Het werd 4-2 voor de promovendus,  die komend seizoen eveneens uitkomt in de 3e klasse  (B) . Er waren nog maar nauwelijks vijf minuten verstreken of beide ploegen hadden het net al weten te vinden. De zeer vroege voorsprong van de gasten werd door Wim de Vries niet veel later  evenwel met een rake kopbal al weer teniet gedaan.

In het verdere verloop van de eerste helft wogen beide ploegen goed tegen elkaar op met een overigens technisch beter Batavia. Er kwamen kansen over en weer waarbij de Elburgers zo maar op voorsprong hadden  kunnen komen. Terwijl de ruststand leek aan te breken met een evenwichtige stand kwamen de Lelystedelingen op slag van rust opnieuw aan de leiding, doordat een vrije trap, even buiten het strafschopgebied, doelman Kevin Struik te machtig was.

Direct na de hervatting was De Vries dichtbij de gelijkmaker, maar hij had net iets te veel tijd nodig om de Batavia-doelman te verschalken.  Hierna brak er een mindere fase aan voor de Elburgers en binnen een kwartier slaagden de gasten er in de voorspong op een veilige marge van drie treffers te brengen.  De blauw-witten, die na de eerdere bekerwedstrijd tegen Groen Wit ´62, behoorlijk gehavend uit de strijd waren gekomen,  doordat de Apeldoorners  de grenzen van het toelaatbare  diverse malen overschreden, probeerden er in het resterende deel van de wedstrijd nog  wat van te maken, maar kwamen niet verder dan een doeltreffende kopstoot van De Vries.

Laatste nieuws