Nieuws

Aansprekende seizoensouverture: DSV ’61 ­ Elburger Sportclub !

Komend weekend barst de voetbalcompetitie los. In de 3e klasse C, waar het dit seizoen wemelt van de (regionale) derby’s, staat direct al de aansprekende gemeentelijke kraker tussen DSV ́61 en Elburger Sportclub op het programma. Veel voetballiefhebbers zullen dan ook de weg naar sportpark “De Haere” weten te vinden. De ploeg van de debuterende coach Eti Jansen was in het recente voetbaljaar heel dichtbij promotie naar de 2e klasse, maar in de belissende kampioenschapswedstrijd tegen AGOVV ging het helaas mis, terwijl de herkansing (lees na­competitie) ook teleurstellend afliep.
Met een vrijwel in takt gebleven selectie zullen de oranjehemden zich komend seizoen weer in de strijd om de titel willen mengen, maar mede gezien de vele (regionale) derby’s is de concurrentie groter dan ooit.
Eén van die concurrenten zou Elburger Sportclub kunnen zijn, maar de blauw­witten hebben in de voorbereidende weken nog geen al te grote indruk kunnen maken. Zo eindigden de drie recente bekerwedstrijden in een nederlaag, maar ook DSV wist zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. Aan de onderlinge ontmoetingen van het afgelopen seizoen bewaart de ploeg van Remon van Schoonhoven geen al te prettige herinneringen. Met twee duidelijke nederlagen (0­3 en 5­1) lieten de Doornspijkers er geen twijfel over bestaan hoe de krachtsverhoudingen lagen.
We hopen dat dit `burengevecht`, naast de nodige spanning en strijd, ook qua kijkspel de moeite waard zal zijn.
De wedstrijd in Doornspijk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer W.J. van Gerrevink uit Apeldoorn.

Laatste nieuws