Nieuws

DSV ’61 wint seizoensouverture tegen Elburger Sportclub: 2­-0 !

De talrijke voetballiefhebbers, die op deze aangename nazomermiddag naar sportpark De Haere ware afgereisd, hadden misschien wel gehoopt op een spetterende seizoensouverture tussen de gemeentelijke rivalen DSV ́61 en Elburger Sportclub. Na negentig minuten kon helaas worden geconcludeerd dat er echter nooit sprake is geweest van een echte spannende en meeslepende derby. De Doornspijkers, die met eenverdiende 2-­0 zege een lekkere start kenden, waren n.l. vrijwel gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en hadden weinig te duchten van een zwak en spelend Elburger Sportclub.
De blauw­witten, die zeker in de eerste helft nauwelijks in het stuk voorkwamen, moesten lijdzaam toezien dat DSV overwegend het heft in handen had. Kansen kwamen er ook voor de thuisclub, maar de eerste helft was al bijna verstreken toen de geheel vrijstaande Alfred Hofmeijer uit een vrije trap eindelijk raak kon koppen.
Ondanks de zeer vroege tweede treffer, enkele minuten na de hervatting, waarbij Hofmeijer opnieuw succesvol was, beet Elburger Sportclub hierna toch meer van zich af en was wat vaker op de vijandelijke helft te vinden. De gedreven en collectief sterk opererende formatie van de debuterende trainer Eti Jansen, kreeg evenwel de betere kansen en deed daarbij de inmiddels ingevallen snelle Gerrit Hoekert van zich spreken. In een onoverzichtelijke situatie waren de Elburgers vijftien minuten voor tijd zowaar nog dichtbij de aansluitende treffer, maar na het laatste fluitsignaal van arbiter Van Gerrevink uit Apeldoorn had DSV haar eerste “clean sheet” te pakken.

Laatste nieuws