Nieuws

Elburger Sportclub op bezoek bij oude rivaal Olympia ‘28

Oorspronkelijk stond voor Elburger Sportclub op de tweede competitiedag  de thuiswedstrijd tegen Olympia ´28 te Hasselt op het programma. Echter, i.v.m. de Botterdagen is deze ontmoeting omgezet en spelen de blauw-witten a.s. zaterdag nu eerst in het stadje aan het Zwartewater. Olympia heeft een aantal  bewogen seizoenen achter de rug. Na twee achtereenvolgende degradaties belandde de club aan het eind in het voetbaljaar 2014-´15   in de krochten van het amateurvoetbal. Gelukkig slaagde men er zowaar in het jaar daarop direct weer  terug te keren naar de klasse waar het minimaal thuishoort, middels een succesvol en  spannende na-competitie.

Terwijl de twee opponenten in het begin van de jaren zeventig regelmatig tegen elkaar in het strijdperk traden, dateert de laatste wedstrijd al weer uit het seizoen 1996-´97 in de Hoofdklasse; 20 jaar geleden dus ! Evenals Elburger Sportclub speelde ook Olympia in het laatste decennium van de vorige eeuw een aantal seizoenen op het toenmalige hoogste niveau van het amateurvoetbal.

Beide ploegen kenden een teleurstellende competitiestart. Olympia ging op eigen terrein tegen het stugge Teuge  met 0-1 onderuit, terwijl de Elburgers geen partij waren voor het sterke DSV ’61.  

Het kan niet anders of de twee oude rivalen zullen alles in  het werk stellen om de eerste punten binnen te halen, wat ongetwijfeld een boeiend gevecht zal opleveren .

De wedstrijd op sportpark ’t Hoenbroek aan de Burgem. Malcorpslaan begint  om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer  W.W. Wessels

 

 

Laatste nieuws