Nieuws

Elburger Sportclub verliest met ruime cijfers van Olympia: 4-0

Na de kansloze nederlaag, vorige week tegen DSV ´61, hoopte men in Elburger voetbalkringen dat de plaatselijke voetbaltrots in de uitwedstrijd tegen Olympia ’28 te Hasselt tekenen van herstel zou vertonen. Helaas, de oude rivaal, die afgelopen seizoen middels de na-competitie promoveerde, was met een ruime 4-0 overwinning te sterk voor de zwak opererende blauw-witten. Als excuus mag misschien worden aangevoerd dat een handvol basisspelers, hoofdzakelijk vanwege blessures, niet inzetbaar waren en de onervaren invalkrachten het niveau helaas (nog) niet aan konden.

De snelle Cas Duiker  had de score  al in een vroeg stadium kunnen openen, maar bij enkele goede mogelijkheden voor Rico Rianto en Wim de Vries hadden de blauw-witten ook maar zo op voorsprong kunnen komen.Toch was het Olympia, dat na ruim een half uur spelen doel trof.  Nadat de Elburgers in eerste instantie ten koste van een hoekschop ternauwernood een treffer hadden weten te voorkomen drukte  Duiker vervolgens alsnog met een fraai schot doeltreffend af.  Na een misverstand tussen één van zijn verdedigers en doelman Struik verdubbelde Kjelt Bonhof even voor rust de voorsprong.

De Elburgers begonnen de tweede helft vol goede moed, maar  vijf minuten na de hervatting werd de strijd in feite  doordat Bertus Finke ongehinderd zijn gang mocht gaan en Struik van dichtbij passeerde.

Er resteerde nog voldoende tijd om het vijandelijke defensie te passeren, maar de machteloze formatie van Remon van Schoonhoven slaagde er helaas niet om de nul weg te poetsen.  Terwijl doelman Struik zich bij enkele fraaie reddingen nog onderscheidde,  kon hij niet voorkomen dat opnieuw Finke de 4-0 eindstand op de borden bracht.

Laatste nieuws